Eten bij de “vieze” chinees

rode lampionEén van de inzenders van de prijsvraag Chinees Koken vroeg het per email aan me: Edith, je wilt het van ons weten, maar ik ben ook nieuwsgierig, vertel eens over een eigen ervaring met Chinees eten. Bij deze.

Het speelde zich een aantal jaar geleden af dat twee van mijn toenmalige collega’s geregeld samen uit eten gingen, hetgeen tot veel speculaties leidde op het werk. Al snel ging het gerucht dat ze geregeld naar De Chinees gingen, maar dan niet een Chinees-Indisch Restaurant met veel overbodige tierelantijntjes en rode lampionnetjes zoals het merendeel van ons kent, maar een ‘vieze’ Chinees. Het zijn niet mijn woorden, maar ik citeer mijn toenmalige collega’s.

Naarmate de tijd verstreek gingen steeds meer collega’s een keertje mee, waardoor mijn nieuwsgierigheid naar ‘de vieze Chinees’alleen maar groter werd. Maar op een goede dag rondden we een project met een mooi rapport af en dat mochten we vieren met een etentje. Op naar de ‘vieze’ Chinees, dus! En dat bleek een ‘echte’ Chinees te zijn, middenin het Chinatown van Den Haag. De inrichting was – naar onze maatstaven – kaal en sober. Op iedere tafel lag de volledige menukaart uitgevouwen, zodat je tegen je buurman- of vrouw moest aanhangen om de hele kaart te kunnen bekijken. Alle gerechten stonden er in het Chinees en het Nederlands op, maar dan wel zo cryptisch dat je er zonder enige kennis van de Chinese keuken geen touw aan kon vastknopen. Met doorzichtig plakfolie werd de menukaart – heel praktisch – op z’n plaats gehouden. Wat ik heb gegeten, dat zou ik niet meer weten. Wel herinner ik me goed wat er na het eten gebeurde: alle restjes werden zo van tafel op de vloer geveegd. En daar kwam de bijnaam ‘vieze’ Chinees vandaan. Niet het eten was vies, ik vond het heel smaakvol, maar de vloer bezorgde het restaurant deze bijnaam onder mijn collega's!


Doe ook mee aan de prijsvraag Chinees Koken en vertel hieronder of in een email aan [email protected] jouw leukste, ontroerendste of grappigste ervaring met Chinees eten en maak kans op een workshop Chinees Koken met Pay-Uun Hiu. Meedoen aan de prijsvraag kan nog tot a.s. zondag (31 augustus). Lees hier hoe. Inmiddels is de prijsvraag afgesloten en heeft de Workshop plaatsgevonden. Lees hier het verslag.

Lees ook:Nog twee dagen
Lees ook:Prijsvraag: Win een workshop Chinees koken met Pay-Uun Hiu
Lees ook:De laatste dag
Lees ook:En de winnaar is ….
Lees ook:En de winnaar is …

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>