Nee, ik ben niet gek geworden! We gaan in dit romantische diner echt aan de knoflook. Dat zou namelijk je bloedcirculatie stimuleren, maar bovenal je erogene zones gevoeliger maken. En het schijnt ook nog eens een enzym aan te maken dat in je lichaam verantwoordelijk is voor erecties.
En wees niet bang voor een slechte adem. De knoflook laat je heel, waardoor de chemische reactie die de sterke geur veroorzaakt niet kan plaatsvinden. De knoflook wordt er juist heerlijk zacht en bijna zoet van. En als deze argumenten je niet kunnen overtuigen: je eet het allebei, dus dan maakt het toch niet uit?
KIP MET BOLLEN KNOFLOOK
Ingrediënten:
* 1 hele kip, bij voorkeur van onbesproken afkomst
* 4 bollen knoflook
* paar takjes tijm
* 2 citroenen
* zout en peper
* olijfolie
Bereidingswijze:
Haal de tenen los van de bol, maar pel ze niet. Op 2 na, deze snijd je in plakjes.
Rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met olijfolie.
Haal voorzichtig het vel van het borststuk los en smeer het vlees in met de tijmmarinade.
Halveer de citroenen en pers 1 helft uit.
Strooi peper en zout over de kip, en sprenkel hier het citroensap over.
Doe de andere drie helften in de kip met de fijngesneden knoflook.
Braad de kip in een flinke klont boter aan in een braadpan, leg de losse tenen knoflook rondom de kip en laat op laat vuur met de deksel op de pan (of in een oven van ca 190 graden) de kip garen (uur a 5 kwartier).
Als je in het dikke deel van de poten prikt en er komt helder sap uit, dan is ie gaar.
Snijd de kip in delen en verdeel de tenen knoflook over de twee borden. Maak er toast van oud brood bij en druk een teentje knoflook boven de toast uit. Geniet! En serveer er eventueel nog een tomatensalade bij.
Het volledige koken.blog-Valentijn-2009-verleidingsmenu:
Amuse – oesters
Voorgerecht – salade van rode biet en peer
Soep – romige mosterdsoep
Hoofdgerecht – gebraden kip met bollen knoflook
Toe – chocoladefondue met fruit en marshmellows
Lees ook:Recept MAZE: zeeduivel met kerrie en knolselderijfrietjes
Lees ook:Recept Gevulde kipfilet met geitenkaas in tomatensaus
Lees ook:Recept de hutspot van Herman
Lees ook:Recept Gepofte tomaten
Lees ook:Recept Gekarameliseerde witlof
Pingback: Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer | Koken
Pingback: Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep | Koken
Pingback: Amuse Verleidingsmenu: oesters | Koken
Pingback: Toetje Verleidingsmenu: chocoladefondue | Koken
Pingback: Recept Kipsalade met dragon en druiven | Koken