Recept Kipsalade met dragon en druiven

Dragon, heb je het wel eens gegeten? Het is kruid dat niet zo bekend is. Ik denk ook dat je het in de supermarkten niet vaak tegen zult komen, dus ga er om zeuren. Want het is het waard om eens te proeven. Het heeft heel fijne lichtgroene langwerpige blaadjes en smaakt licht naar anijs. De combinatie met druiven, zoals in het recept van vandaag, is hemels.

Maar wist je dat dragon ook wel drakenbloed of slangenkruid genoemd wordt? Het werd vroeger gebruikt als middel tegen giftige beten, al zou de Latijnse naam verwijzen naar de vorm van de wortels of de pittige (valt wel mee) smaak van het kruid. Die wijsheid doe ik op Jekka's complete kruidenboek, een geweldig overzichtsboek van kruiden die je zelf kunt kweken en eten. Vanmiddag vertel ik je er meer over.

Nu het recept. Braad op dag 1 een hele kip, en maak van de restjes deze salade met dragon en druiven.

KIPSALADE MET DRAGON EN DRUIVEN
Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
* 1,3 kilo kippenvlees, gaar
* 150 ml mayonaise
* 75 ml slagroom
* 1 royale el verse dragon
* 3 bosuitjes
* 100 gr groene pitloze druiven
* 1 kleine krop sla
* paar takjes waterkers
* peper en zout

Bereidingswijze:
Zorg dat het kippenvlees gaar is. Neem, als je geen restjes hebt, geen kipfilet, maar braad een paar kippenbouten, laat afkoelen en haal daar het vlees vanaf. Snijd het vlees in reepjes.
Meng in een kom de mayonaise en slagroom. Hak de dragon en snijd de bosuitjes fijn en meng die er ook door. Meng de kip erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Was de sla, scheur ze en verdeel ze over de borden. Verdeel de kip, druiven en waterkers erover.

TiP: Als het je wat te veel mayonaise en room lijkt, meng dan eerst een deel ervan door de kip, proef en voeg evt nog toe als het nodig is.

Uit het boek: Jekka’s complete kruidenboek – Jekka McVigar – Fontaine – isbn: 9789059562820
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Gesmoord konijn met druiven en riesling
Lees ook:Recept Warme geitenkaassalade met sinaasappel en hazelnoten
Lees ook:Recept Lofsalade met olijven
Lees ook:Recept Varkensribstuk in zoutkorst
Lees ook:Recept Maaltijdsalade met geitenkaas en gemende noten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Kipsalade met dragon en druiven

  1. Pingback: Jekka’s complete kruidenboek | Koken

  2. Herna

    Ik braad wel eens een kip in de oven die ik gevuld heb met verse dragon.
    Aparte smaak,niet iedereen houdt ervan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>