Nu we voor de kinderen heerlijke borstplaat hebben gemaakt en een amandelstaaf of speculaasbrokken voor bij de thee vanmiddag, wordt het tijd om aan onszelf en die goedheiligman te denken. Dus drinken we vanavond bisschopswijn. Dan kan die oude man met een verwarmd lijf de koude nacht weer in.
Het internet biedt veel recepten en ze komen ongeveer hierop neer:
BISSCHOPSWIJN
ingrediënten:
1 fles rode wijn
1 sinaasappel
10 kruidnagels
1 kaneelstokje
naar smaak suiker (ergens tussen de 2 tot 10 eetlepels)
* als extra smaakmakers kan je folie en geraspte nootmuskaat gebruiken, ook kan je een citroen op dezelfde wijze als de sinaasappel toevoegen
en dit moet je doen:
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd ‘m in vier kwarten en prik de kruidnagels in de schil.
Leg de sinaasappel-partjes met het kaneelstokje in een pan, giet de wijn erover en evt ook wat water.
Laat de smaakmakers in de wijn in minimaal 1 uur trekken op laag vuur (zonder deksel). Let op: de wijn mag niet koken!
Haal met een schuimspaan de kaneel en de sinaasappel uit de pan en laat suiker naar smaak al roerende oplossen.
Serveer de bisschopswijn in hittebestendige glazen.
TiP: een leuke tip is om de bisschopswijn met een kandijstokje in het glas te serveren. Let dan wel op bij het toevoegen van de suiker dat de wijn door de kandij nog zoeter zal worden.
Een overzicht van de lekkerste Sintklaasrecepten op koken.blog vind je hier.
Lees ook:Recept Glühwein
Lees ook:Recept Sangria
Lees ook:Recept Chocoladecake met in desertwijn gepocheerde perziken en pruimen
Lees ook:Recept Gebakken asperges met sukade van Limburgs Kloostervarken, ganzenlever en een crème van zoete aardappel
Lees ook:Zelf ijsthee maken – 3 methodes
Pingback: recept borstplaat | Koken