Nederlander wordt wereldkampioen koken

toine smulders wint WKDe Nederlandse keuken stond lange tijd niet in hoog aanzien, maar gelukkig is daar de laatste jaren flinke verandering in gekomen. We hebben zelfs meer Michelinsterrren dan het bourgondische België. En nu ook een heuse Wereldkampioen Koken. In Dubai won Toine Smulders de kookwedstrijd van het World Association of Chefs Societes.  

Toine Smulders, die sinds vorig jaar eigenaar van Villa Copera is, won naast de eer ook 20.000 euro en een reisje naar een warm land. Daar gaan wel de extra kosten voor het overgewicht dat hij meenam in het vliegtuig naar Dubai vanaf, maar dat weegt niet op tegen de vreugde van het winnen.

De deelnemers aan het wereldkampioenschap kregen vier uur de tijd om een viergangenmenu te maken voor een twaalfkoppige jury. Enkele van de ingrediënten die zij mochten gebruiken waren een paar weken eerder bekend gemaakt, maar sommige bleven ook tot op de dag van de wedstrijd geheim.  

Vorig jaar werd Toine Smulders al eerste bij het Europees Kampioenschap, waarmee hij zijn toegangspas voor dit WK verdiende. Een Noorse kok werd tweede en nummer drie kwam uit de Verenigde Staten.

bron en foto: misset-horeca

Lees ook:Ben jij de beste hobbykok van 2009?
Lees ook:Te dikke stewardessen ontslagen
Lees ook:De nieuwe Lekker: verrassende verschuivingen
Lees ook:Man eet 420 oesters in 8 minuten
Lees ook:Zo maak je foodbloggers blij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>