Te dikke stewardessen ontslagen

De vliegmaatschappij Air India heeft een nieuwe reden verzonnen om van haar personeel af te komen: hun gewicht. Tien hostessen zijn ontslagen omdat het hen niet lukte om af te vallen. Vorig jaar al werden de dames letterlijk aan de grond gehouden met deze opdracht, maar omdat ze daarin niet slaagden, heeft Air India hen ontslagen.

Daarnaast hebben de dames ook geweigerd om andere taken binnen het bedrijf ‘op de grond’ uit te voeren. Welke dat zijn, daarover rept mijn bron niet.

De rechter
De 10 vrouwen sleepten Air India voor het gerecht. Maar die gaf Air India gelijk: de airhostessen mochten aan de grond gehouden worden omdat in hun contract stond dat ze niet teveel gewicht mochten aankomen. Fit personeel is een van de voorwaarden om de concurrentie met privémaatschappijen aan te kunnen voor dit staatsbedrijf. Daarom stelde Air India eerder al normen op voor maximumgewicht in verhouding tot de lengte.
De dames gaan in beroep bij het Hooggerechtshof.

Lees ook:Tofu-worstelen om vegetarisme te promoten (filmpje)
Lees ook:duizenden kuikens dakloos
Lees ook:En de Thaise messen zijn gewonnen door …
Lees ook:Boer kookt voor vrouw
Lees ook:Kantinesnack voor The hunger project

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>