Kookboek Koken van de Bazaar

koken van de bazaar coverDe Beverwijkse Bazaar is een begrip in heel Nederland. Al 31 jaar kan je er ieder weekend van alles kopen. Vind je niets van je gading op de bekende zwarte markt, dan kan je ook terecht op de Oosterse Markt, de Grand Bazaar, de Computermarkt of  Hal 30. Genoeg te beleven voor een dagje uit dus.

Natuurlijk kenden wij de markt ook van naam, maar geweest waren we er nog nooit. Dus toen de uitnodiging voor een foodsafari onder leiding van Pierre Wind in onze digitale brievenbus viel, zeiden we dan ook direct ja. Het was ook onze kans om als een van de eersten het kookboek Koken van de Bazaar van Sabine Posthumus in handen te krijgen. Daarover vertellen we je graag meer.  
  

Het kookboek
In tegenstelling tot ons, bezoekt Sabina de markt regelmatig. Ze woont er dan ook vlakbij. En al lang speelde ze met het idee om er een kookboek over te maken.  ”Ik ben blij dat het af is. Ik was het al zo lang van plan, maar op een of andere manier kwam het maar niet van de grond. Tot ik vorig jaar kookte voor een vriendin van me en het idee weer ter sprake kwam. Door haar enthousiaste reactie heb ik er vaart achter gezet. En nu is het kookboek over de Bazaar er.”
Het is een fris kookboek geworden, met de lichte opmaak en kleurrijke foto’s die de gerechten centraal zet. Al bladerend krijg je trek en zin om de keuken in te duiken.

De recepten
 Het kookboek bevat recepten van haarzelf, waarbij ze zich heeft laten inspireren door de verkopers en hun ingrediënten. Denk aan cake met maanzaad en citroen, of salade met haloumi (een kaas uit Cyprus), of recepten met pompoen, couscouss en sardientjes. Of het zijn gerechten met heel bekende ingrediënten, maar op Oosterse wijze klaargemaakt: bloemkoolsalade, erwtensoep met munt (geen snert!) of tomatenjam. Of wat dacht je van de appeltaartjes met kardemon?

De marktlui
En een kookboek over de Bazaar kan niet zonder portretten van de opmerkelijkste verkopers. En op de foto ogen ze net zo gastvrij en gepassioneerd over hun producten als wij ze zagen tijdens de foodsafari. Kortom, een fijn kookboek voor fans van de Bazaar en liefhebbers van de Oosterse keuken.

Kookboek winnen?
Koken.blog mag een exempaar van Koken van de Bazaar weggeven! Lees hier wat je daarvoor moet doen.

 .

boek: Koken van de Bazaar van Sabina Posthumus [in eigen beheer uitgegeven, isbn: 9789090275444] – meer fijne boeken over koken en eten vind je in de rubriek kookboeken

Lees ook:. WINACTIE Kookboek Koken van de Bazaar
Lees ook:De winnaar is …
Lees ook:Winnaar winactie kookboek Brunch
Lees ook:Even voorstellen: Sabina Posthumus
Lees ook:Even voorstellen: Dafne van der Meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>