Win het kookboek Chez Rachel van Rachel Khoo

Heb je  mijn verslag van de workshop van Rachel Khoo gelezen en ben je ook nieuwsgierig naar haar geworden? Dan kan je natuurlijk afstemmen op de BBC voor haar tv-programma, maar je kunt ook hieronder een reactie achterlaten. Daarmee kan je haar kookboek Chez Rachel winnen! Het kookboek heeft ze gesigneerd en het bewijs ervan zie je hiernaast op de foto!

Wat moet je doen?
 

Mij vertellen wat jouw favoriete Franse gerecht is! Dat is alles. Volgende week woensdag maak ik de winnaar bekend!

DE ACTIE IS AFGELOPEN!

boek: Chez Rachel van Rachel Khoo [uitgeverij Kosmos, isbn: 9789021551371]
Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Chez Rachel Khoo
Lees ook:Chez Rachel is gewonnen door …
Lees ook:Woensdag winactie: 1-2-3 Koreaans
Lees ook:. WINACTIE Kookboek Koken van de Bazaar
Lees ook:Woensdag winactie: Ellemieke’s kookboekduo

38 Reacties // Reageer

38 thoughts on “Win het kookboek Chez Rachel van Rachel Khoo

 1. PaulO

  Tja, m’n favoriet Frans recept? Dat gaat in golven. ‘s Winters zou het een warm, zachte boeuf bourguignon met smeuige aardappelen zijn, nu de zomer komt zit ik te denken om weer eens een heerlijke soup au pistou te maken met een lauw, versgebakken brood erbij …

    /   Reply  / 
 2. Jasmijn

  Ik ga sowieso voor de Creme brulee!

    /   Reply  / 
 3. Melissa

  Sinds dit weekend is mijn favoriete Franse recept Boeuf au pistou met sauteés aubergines en persillade. Heerlijk! Ben ook erg benieuwd naar de recepten van Rachel Khoo.

    /   Reply  / 
  1. PaulO

   Jeetje Melissa, ik dacht dat je een grapje maakte, maar het bestaat echt …

     /   Reply  / 
 4. fatima

  Dat is moeilijk, om een keuze te maken.

  Ik twijfel tussen iets zoets (praktisch alle franse patisserie gerechten) of iets hartigs?
  een echte lekkere clafoutis of toch een gratin?

  Ja, ik kies voor een gratin dauphinois. Een makkelijk gerecht, weinig ingredienten heb je nodig en de prijs valt ook mee.
  En het is zo ontzettend lekker en verwarmend.

    /   Reply  / 
 5. Martine

  Van Boeuf bourguignon word ik altijd wel blij. Ik ben al jaren niet meer in Frankrijk geweest, maar als kind werd ik zo blij van een verse croissant bij de bakker in het dorp.En de slakken of de omelet in de auberge van de camping. Of dat heerlijke stokbrood met boter en suiker. Of de tosties op het campingstelletje als we stokbrood over hadden. Mmm; als dat mijn culinaire hoogtepuntjes zijn kan ik dat kookboek wel gebruiken.

    /   Reply  / 
 6. kataro

  Dat is natuurlijk Tarte Tatin!
  Daar maak ik iedereen blij mee!

    /   Reply  / 
 7. RK

  Er gaat niks boven een eigengemaakte uiensoep. Steunen we de Neerlandse boer ook nog. Leuk programma trouwens van Rachel Khoo.

    /   Reply  / 
 8. Claudia Reina

  Quiche Lorraine is mijn favoriet! Ik heb ook een piepklein keukentje. Benieuwd wat zij er allemaal kan maken.

    /   Reply  / 
 9. Herna

  Ik weet dat ik buiten de prijs val omdat ik in Spanje woon maar geef je graag mijn favoriete Franse gerecht, Kikkerbilletjes in kloflook saus.

    /   Reply  / 
 10. Mariane

  Frans eten is voor mij een mooie coq au vin, natuurlijk van een lekker vrije uitloop kip met een goede wijn, die je er vervolgens ook bij drinkt! Met een heerlijk zuurdesem brood en dan dat brood zo lekker door de saus mhhhhhmmm hoe laat kunnen we eten? 😄😃
  Helaas dat hoogtepunt van de dag is alweer geweest.

    /   Reply  / 
 11. Wouter

  Een hartige soufflé is denk ik wel mijn favoriet (mits goed gelukt uiteraard). Het lijkt wel of elke vulling lekker is, maar ik denk dat een ouderwetse kaas soufflé licht favoriet is voor mij.

    /   Reply  / 
 12. Lizet

  Ha Edith, wat een leuk idee. Op dit moment is natuurlijk een visgerecht mijn favoriet. Maar dan wel duurzame vis: de makreel.
  Macqueraux aux Grosellies. Makreel met kruisbessensaus of ook wel aalbessen. Maar ik vind het met kruisbessen lekkerder.
  Mooi traditioneel gerecht!

    /   Reply  / 
 13. cindy

  Mij kun je wakker maken voor de Bœuf bourguignon

    /   Reply  / 
 14. Marsepein

  Croissants natuurlijk! Met roomboter en jam. En als dat er niet is, dan maar Tarte Tatin. :)

    /   Reply  / 
 15. Antoinet

  Een croissantje, maar dan niet zo’n Nederlands vetbroodje, maar een echt Franse. En dan liefst op een terrasje in Quatier Latin.

    /   Reply  / 
 16. Ria

  Simpel en keilekker: crepes Suzette!

    /   Reply  / 
 17. bettie

  Quiche Lorraine hmmmmmm

    /   Reply  / 
 18. Merel

  Wat een leuke actie! Ik vind haar tv-programma The Little Paris Kitchen fantastisch, dus ik ben enorm benieuwd naar haar kookboek.
  Mijn favoriete Franse gerecht is Coq au Vin, op klassieke wijze bereid natuurijk. Ooit heb ik dit op een klein terrasje in Frankrijk gegeten en sindsdien ben ik verkocht. En ik heb gelezen dat Rachel Khoo haar eigen barbecue variant op dit recept heeft, dus daar ben ik natuurlijk extra benieuwd naar.

    /   Reply  / 
 19. Sophia

  Ratatouille

    /   Reply  / 
 20. Lydia

  Met stip!!! Crême Brûlée

  Gr Lydia

    /   Reply  / 
 21. Thea

  Het is niet echt een gerecht te noemen maar een echt croissant mmmmmmm. Toch maar creme brulee dan, dat is wel een echt gerecht toch?

    /   Reply  / 
 22. meike

  Dat is Coq au Vin!

    /   Reply  / 
 23. Sander

  Banana Nutella Crepes! Heerlijk ongezond en calorierijk straatvoedsel, waar ik zelfs zo nu en dan speciaal voor omrij!

    /   Reply  / 
 24. Anne

  Heel eerlijk: ik heb een groot gebrek aan ervaring met de Franse keuken, maar nadat ik Rachels boeuf bourguignon heb gemaakt, ben ik om. Echt ontzettend lekker!

    /   Reply  / 
 25. Eline Kreuse

  coq au vin

    /   Reply  / 
 26. elsa

  ik vind alles lekker als het met zorg, liefde en passie is bereid. dit zal wel de reden zijn dat ik een maatje meer ben ;-)

    /   Reply  / 
 27. Danielle

  Bouillabaisse: een heerlijke kop bouillabaisse, daar word ik altijd vrolijk van. Het liefste met een heerlijk stuk stokbrood.

    /   Reply  / 
 28. Coco

  Ik hou van lekker en simpel: mijn favoriet is een Croque Monsieur. Maar dan wel op de echte franse manier gemaakt! Heerlijk! En voor de afwisseling is een Croque Madame ook erg lekker.

    /   Reply  / 
 29. Marjan

  Gratin Dauphinois is heerlijk.

    /   Reply  / 
 30. Anita

  Bouillabaise, met rouille.

    /   Reply  / 
 31. Gerard

  hmmm, dat is een salade nicoise.
  En dan dromen van zomeravonden met een vrolijk gedekte tafel in de tuin, liefst natuurlijk een franse tuin in de Provence. Een vaas met lavendel op tafel en veelkleurige gerechtjes tijm en rozemarijn en olijfolie gemarineerde zwarte olijfjes, een tarte au tomates, zacht romig geitekaasje en een pittige variant met dat een beetje scherpe smaakje en een tarte au framboise als dessert

    /   Reply  / 
 32. Iimra

  Een langzaam in de oven rosé gegaarde lamsbout met rozemarijn, haricot vers boontjes, nieuwe aardappeltjes, geroosterde tomaat en kleine uitjes

    /   Reply  / 
 33. Kaleine

  Eigenlijk ‘gewoon’ Salad Nicoise. Deze salade is zo smaakvol en bomvol gezonde voedingsstoffen. En het voordeel van een maaltijdsalade…. je kunt er eigenlijk nooit teveel van eten:)

    /   Reply  / 
 34. Jan

  Boeuf Bourgignon is altijd goed. Ga nu toch voor een Roquefortsalade met warme croutons en lardons. Echt heerlijk!

  (Voor de liefhebber: het recept komt uit het kookboek Jamie’s Reizen, waarvoor hij o.a. in Frankrijk is geweest).

    /   Reply  / 
 35. Linda van Doorn

  Ik ga voor de Coq au Vin ! Heerlijk met rijst en erwtjes. Lekker en makkelijk. Volgens mij lust iedereen dit en je kunt er je eigen ‘touch’ aan geven, maar ja dat kan eigenlijk overal bij ! gr. linda

    /   Reply  / 
 36. Rick

  Pff, mijn favoriete franse gerecht? Wat zijn eigenlijk franse gerechten? Misschien ben ik te gewend aan de Italiaanse en Oosterse keuken of zijn deze gerechten zijn zo ingeburgerd dat ik er daarom zo uit mijn hoofd niet eentje kan noemen, zonder te spieken bij de andere reacties? Wat me zo te binnen schiet is een cafloutis? Of crêpes suzette, met een lekkere sinaasappelsaus – volgens mij het eerste Franse gerecht dat ik maakte. Maar misschien toch wel gewoon een bijzonder lekkere kip van ‘t spit. Dat hoeft dan niet een Bresse te zijn, maar dat mag natuurlijk wel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>