Chez Rachel Khoo

Rachel Khoo was vorige week in Nederland en gaf voor de verzamelde culinaire pers een kookworkshop. Meerdere zelfs, maar ze waren allemaal hetzelfde, dus ik hoefde er maar eentje bij te wonen. De  jongedame had haar mooiste jurkje aangetrokken en haar eigen muziek meegenomen. Ik was erg nieuwsgierig naar haar, want ik haar kookboek Chez Rachel las ik over een bijzonder levensverhaal.

Een jaar of zes geleden gaf ze haar leventje in Engeland op om in Parijs aan Le Cordon Blue patisserielessen te gaan volgen. En nu heeft ze haar eigen kookboek en een tv-serie op de BBC dat The little kitchen from Paris heet. En ze heeft ons verzekerd, dat programma wordt echt in haar eigen keukentje gemaakt! 
 

Tijdens de workshop maakten we maar liefst vier tartelettes, mini-taartjes. H9ervoor gebruikten we een basisdeeg dat zowel voor zoete als hartige gerechten geschikt is. En zo ging ik naar huis met een quiche Lorraine (spek, ei en Franse! crème fraîche, in het kookboek op p100), een eigen hartige variant (dat werd bij mij een tweede quiche Lorraine), een appeltaartje met amandelroomvulling en een tweede taartje met dezelfde vulling, maar die we belegden met vers fruit. Een vergelijkbare variant staat in Chez Rachel op pagina 245 en worden met frambozen gemaakt.

Kookboek Chez Rachel
En nu ik het daar toch over heb: Chez Rachel staat vol met de Franse recepten die Rachel Khoo in Parijs leerde koken. Maar dan op eenvoudige en moderne wijze. De recepten worden duidelijk uitgelegd en staan kriskras door elkaar. Dat komt doordat er voor een alternatieve indeling is gekozen: na eenvoudige gerechten voor iedere dag, snacks en zomerse picknickgerechten volgen de aperitieven en hoofdgerechten voor diners met vrienden en familie. Het kookboek eindigt met zoete lekkernijen, zoals de taart die ik heb ‘leren’ maken (en die ik thuis nog eens gemaakt heb!).

Ze gaat als een speer, die Rachel Khoo. Een dame om in de gaten te houden, dus! Enne, morgen staat er een winactie op koken.blog.nl en dan kan je een door Rachel zelf gesigneerd exemplaar winnen!

boek: Chez Rachel van Rachel Khoo [uitgeverij Kosmos, isbn: 9789021551371]
Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Win het kookboek Chez Rachel van Rachel Khoo
Lees ook:Chez Rachel is gewonnen door …
Lees ook:Recept Quiche Lorraine
Lees ook:Uit de oven
Lees ook:Recept – Witte chocoladespread

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Chez Rachel Khoo

  1. Pingback: Win het kookboek Chez Rachel van Rachel Khoo | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>