Win een kookboek van Andy McDonald

elkemaandaglekkervleesvrijE-mail! Of ik vijf exemplaren van een nieuw kookboek wilde weggeven? Maar natuurlijk, was mijn antwoord.  Het gaat om een vegetarisch kookboek van Andy McDonald, dat Elke maandag lekker vleesvrij heet.

Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat onze wereld een beetje mooier voor alles en iedereen wordt als we allemaal 1 dag in de week vlees, en liefst ook andere dierlijke producten, laten staan. Ook ik vind dat een goed streven en ben daarom blij dat ik 5 kookboeken mag weggeven.

Eerst wat meer over het kookboek
Het staat vol met vegetarische recepten, om maar met een open deur te beginnen. In Elke maandag lekker vleesvrij laat Andy McDonald je zien hoe je makkelijk een dagje het vlees kunt laten staan. En daar komt vooral de maker van het kookboek, Alpro® soya, om de hoek kijken. Zij maken vegetarische producten zoals burgers en gehakt, ter vervanging van vlees of vis. En naast bekende klassiekers als moussaka, maar dan met vegetarisch gehakt, staan er ook recepten in waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen. Zoals Fruitfilet met cantharellen en truffelmayonaise bijvoorbeeld.  

Wie is Andy McDonald ook al weer?
In elk geval, hij heeft niets van doen met de restaurants met die grote gele M. Maar eten en koken is wel zijn ding. Hij was de kok in het vegetarische kookprogramma McDonald’s kitchen waar ook Bas Westerweel aan meewerkte. Twee seizoenen lang op tv en met een eigen kookboek probeerde Andy McDonald verstokte vleeseters te overtuigen dat vegetarisch eten ook erg lekker en gezond is.

Wat moet je doen om het boek te winnen?
Heel eenvoudig, laat je naam hieronder achter. Vergeet niet een geldig e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje te vermelden. Twitteraars kunnen deze tekst (re)tweeten: Ik maak kans op een kookboek dankzij @kokenblog, zie http://bit.ly/c368DV.  De kookboeken worden onder 5 deelnemers verloot, waarbij degenen met een leuke motivatie extra kans maken. De actie loopt tot maandag 25 oktober (23.59 uur). De dag erna worden de vijf winnaars bekend gemaakt.

Lees ook:Recept Vegetarische taco’s
Lees ook:Recept Pasta met tuinbonen en pecorino (filmpje)
Lees ook:Vegetarische week op koken.blog
Lees ook:Recept Vegetarische aardappelcurry
Lees ook:Het kookboek van De vegetarische slager

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Win een kookboek van Andy McDonald

  1. Nathalie

    Leuke actie! Op zich ben ik een verstokte vlees&vis&kip-eter, maar dit boek maakt me toch wel heel nieuwsgierig en kan mij (als ik het zo lees) op goede ideeën brengen om eens iets lekkers op tafel te zetten waarbij het gebrek aan vlees/vis/kip niet opvalt. Het zou voor ons (en de wereld) helemaal niet verkeerd zijn…

      /   Reply  / 
  2. Arnoud

    Ik wil dat boek wel winnen!!

      /   Reply  / 
  3. Anneleen

    Ik zou dit boek heel graag winnen. Weer eens wat nieuws om uit te proberen…

      /   Reply  / 
  4. Emiel

    Lijkt me een mooi boek. Bij onze studentenvereniging inmiddels een aantal vegetariërs. En het is altijd weer lastig iets te bedenken wat ook de verstokte vleeseters willen eten…
    Dus ik zou het boek graag willen winnen.

      /   Reply  / 
  5. Sanne

    ik wil dit boek graag winnen Hopelijk kan ik dan een recept vinden en iets lekkers koken om mijn ouders te overtuigen dat vegetarisch eten echt wel lekker kan zijn

      /   Reply  / 
  6. michelle Lotgering

    Lijkt me leuk, kan ik eens een lekker recept voor mijn vriendje maken

      /   Reply  / 
  7. lekker

    ik wil dit boek heel graag winnen voor mijn eigen keukenprinses !

      /   Reply  / 
  8. kees morelis

    sorry,vorige reactie ging niet goed.

    ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn eigen keukenprinses !

      /   Reply  / 
  9. Sander

    Ik dacht eerst dat Amy McDonald een kookboek had geschreven, maar Andy is ook leuk! Vegetariër ben ik van maandag t/m zondag, dus dit boek kan zeker goed van pas komen!

      /   Reply  / 
  10. Melissa

    Mijn man heeft een plank in de keuken gemaakt speciaal voor mijn kookboeken en dit boek mag zeker niet ontbreken tussen mijn verzameling kookboeken.

      /   Reply  / 
  11. Matthijs

    Ja lijkt me een hele uitdaging om te koken en te eten zonder vlees.
    is niet iets wat ik gewoon ben maar “verandering van spijs doet eten!”

      /   Reply  / 
  12. Margriet

    Ik wil dit boek graag winnen. Meer en meer koken wij met vleesvervangers, maar met een mooi boek met originele recepten als inspiratiebron zal er vast met nog meer fantasie gekookt en met nog meer smaak gegeten worden !

      /   Reply  / 
  13. Sven

    Ha, ook ik wil dit boek graag winnen. Laten we er dab maar meteen een Hollandse vaste dag van maken; woensdag gehaktdag, vrijdag visdag en maandag de vegadag. Nu nog een kipdag en we zijn rond.

      /   Reply  / 
  14. Sam

    Natuurlijk even geretweet op http://twitter.com/sam9sam/status/27735391947

    Ik ben alleseter, mijn partner is vegetarisch. Altijd lastig om samen eens hetzelfde te eten. Dit boek moet toch helpen om elke dag wat leuke orginele recepten te maken waar we allebij smakelijk van kunnen genieten!

      /   Reply  / 
  15. jantina

    misschien leer ik dan echt nog eens goed koken!!

      /   Reply  / 
  16. Josine Wilms

    Ik ben gek op vlees, maar het is wel een bekende goede kok, dus ik zal hem vast eens gaan proberen. Het is toch niet alleen maar boontjes bij hem? ;)

      /   Reply  / 
  17. Astrid

    Ik heb vroeger een blauwe maandag (letterlijk?) geprobeerd om vegetarisch te eten. Werkte niet helemaal, ik woonde toen nog thuis en er werd niet echt rekening met me gehouden. Nu woon ik samen met een slagerszoon (hoe meer vlees hoe beter). Ik eet op dit moment alleen geen varkensvlees (omdat ik er echt gewoon niet tegen kan). Met dit boekje kan ik mijn vriend misschien laten zien dat vegetarisch zo slecht nog niet. En één dag per week moet kunnen toch ;-) .

      /   Reply  / 
  18. Jan

    laat maar komen…

      /   Reply  / 
  19. C. de Graaf

    Lijkt me erg leuk, zo’n boek. De laatste tijd ben ik erg bezig met koken en nieuwe dingen uitproberen. Dit boek komt goed van pas!

      /   Reply  / 
  20. DalaLuz

    Leuk, ik wil dit boek graag winnen! Dan stop ik het alvast in mijn logeerkoffertje als ik binnenkort een weekje bij mijn ouders ga logeren. Nu mijn moeder echt te ziek is geworden voor het huishouden is mijn 75-jarige papa sinds een jaar voor het eerst in zijn leven aan het koken (en tuinieren) is geslagen. En hij vindt het eigenlijk best leuk. Kunnen we met zijn tweetjes eens lekker vegetarisch gaan kokkerellen want ik ben al aardig wat jaartjes 7 dagen per week vleesch noch visch.

      /   Reply  / 
  21. elisabeth

    wil graag vegetarisch leren koken zonder kant enklare vleesvervangers moet vast wel lukkenmet dit boek

      /   Reply  / 
  22. Natida Lopez Adrados

    WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!! ik wil dit boek echt heel graag winnen!! Ik eet elke maandag en donderdag vega en t liefst biologisch, omdat ik denk dat t goed is voor mn lijf én voor de wereld, maar ik zou best nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor mn Vegadays! Dit boek klinkt echt perfect!

      /   Reply  / 
  23. Eric2

    Ik win graag zo’n smakelijk kookboek, ik kook al jaren vegetarisch maar soms toch weer iets teveel op de automatische piloot. Dus zo’n boek vol inspiratie daar is vast de hele goegemeente blij mee :-)

      /   Reply  / 
  24. PaJacq

    .van mijn jonge buren is de man gek op af en toe wat meehappen van mijn ovengerechten of andere baksels, echter de vrouw is vegetarisch en die neemt dat niet.
    Terwijl ik het leuker zou vinden als zij een vorkje meeprikt.
    Als je haar kon zien snap je dat ook.
    Dus doe dat boek maar gauw mijn kant op, dan ga ik daar mee oefenen..

      /   Reply  / 
  25. Wendy

    Zelf hoef ik niet altijd vlees bij de maaltijd maar het is lastig om mijn huisgenoten daarvan te overtuigen. Dus ben errug nieuwsgierig naar de recepten in dit boek!

      /   Reply  / 
  26. linda voskuil

    ik wil heel graag dit overheerlijke boek winnen dat word vast smikkelen en smullen..

      /   Reply  / 
  27. Evaatje

    Ben ik al te laat? Jammer want ik ben al verstokte carnivoor verliefd geworden op een vegetarier……en aangezien de liefde door de maag gaat kan ik wel wat hulp gebruiken!

      /   Reply  / 
  28. Pingback: Dit zijn de winnaars van Elke maandag lekker vleesvrij | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>