Het kookboek van De vegetarische slager

De naam is natuurlijk wel fantastisch gekozen: de vegetarische slager. Deze verkoopt  geen vlees, maar ’nep vlees’. Van soja en lupinebonen gemaakte vleesvangers, om het netjes te zeggen. En de complimenten zijn niet van de lucht. En inderdaad, ik vind het zelf ook één van de betere vleesvervangers. De beste zal ik niet zeggen, omdat ik nooit een vergelijkend warenonderzoek gedaan heb. Maar de structuur en smaak van de vleesvervangers die ik proefde is goed!

En nu is er Het kookboek, vol inspiratie.

   

Je kunt natuurlijk denken: als het zo op vlees lijkt, dan kan ik mijn vaste recepten gebruiken. Alleen dan niet naar de gewone slager, maar naar de vegetarische slager gaan. Ik geef je gelijk, dat was ook mijn eerste gedachte. Maar dan mis je wel de leuke en  bijzondere recepten die in dit kookboek staan.

Recepten
Ik vind het bijna jammer dat het geen tijd is voor kastanjesoep, ben erg nieuwsgierig naar de hamburgers van vegetarisch gehakt (lekker met avacado, salsa en tortillachips), evenals naar het vegetariche spek en de toneen (tonijn). Ook de eigen klassiekers, de spicy no tuna-salade, de vegetarische kipkerriesalade en de chili sin carne staan er in. En als je als verstokte vegetariër zo ontzettend verlangt naar een frikandel speciaal, dan moet je dit kookboek hebben: er staat een recept in om zelf de frikandel te maken.  

Winactie!
Morgenochtend komt de actie online waarbij je De vegetarische slager: Het kookboek kunt winnen (klik hier).

.

boek: De vegetarische slager: Het kookboek van Jaap Korteweg [uitgeverij Karakter, isbn: 9789045200941] 
  – Meer culi boeken vind je in de rubriek Kookboeken.
 

Lees ook:Win het kookboek van de Vegetarische slager
Lees ook:En het kookboek van de Vegetarische Slager is voor …
Lees ook:Wakker Dier Verrukkelijk Vegetarisch kookboek voor mannen
Lees ook:Verrassend anders
Lees ook:Vegetarische gerookte palingsalade is het meest smaakvol

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het kookboek van De vegetarische slager

  1. Pingback: Win het kookboek van de Vegetarische slager | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>