Recept Gesmoord konijn met druiven en riesling

MeatEet je wel eens konijn? Dit vlees bevindt zich nog een beetje in het verdomhoekje, en daar heeft Youp van ‘t Hek met zijn Flappie natuurlijk flink aan bijgedragen. Maar probeer het eens, het is heerlijk vlees. In Belgie ontdekte ik zelfs een speciale website die het eten van konijn promoot en daar staan een paar prachtige recepten op.

Het recept van vandaag komt echter uit het kookboek MEAT van voormalig vegetarier Adrian Richardson. In dit boek bespreekt hij alles wat je wilt weten over vlees, en dus komt konijn ook even aan bod, en geeft veel lekkere recepten.  Zoals dit recept voor gesmoord konijn met druiven en riesling.

GESMOORD KONIJN MET DRUIVEN EN RIESLING
Voor dit recept heb je een konijn in stukken nodig. Vraag je slager om voor te doen hoe hij het konijn verdeeld, dan kan je het de volgende keer zelf.

Ingredienten:
* 1 konijn, in stukken
* 1 dl olijfolie
* 10 sjalotten
* 1 teen knoflook
* 1 stengel bleekselderij
* 1 worteltje
* 2 el verse dragon
* 2 pimentkorrels
* 1 kruidnagel
* 5 dl pitloze witte druiven
* 1 fles Riesling
* 5 dl goede kippenbouillon

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de stukken konijn royaal met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de stukken vlees (in porties) aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart in aluminiumfolie.
Maak de groenten schoon en snijd ze kleine stukjes of plakjes. Bak ze met 1 el dragon tot ze zacht beginnen te worden.
Roer de specerijen erdoor en de helft van de druiven en bak ze even tot de druiven zacht beginnen te worden.
Giet de wijn erbij en kook alles op hoog vuur ca 5 min.
Doe de stukken konijn weer in de pan en voeg de kippenbouillon toe.
Breng weer aan de kook, maar draai dan direct het vuur laag en laat het gerecht even pruttelen.
Zet de pan zonder deksel in de oven voor ca 45 minuten.
Doe tegen het eind van de kooktijd de rest van de dragon en druiven erbij.

Serveer met knapperig brood of polenta en een salade.

Uit: MEAT – Adrian Richardson – Kosmos – isbn 9789021545707

Lees ook:MEAT
Lees ook:Recept Kipsalade met dragon en druiven
Lees ook:Recept Gordon Ramsay Gestoofd konijn met perencider
Lees ook:Recept Herman den Blijker: Konijn met pruimen en bier
Lees ook:Recept Kip uit de pot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>