Recept Gordon Ramsay Gestoofd konijn met perencider

GR pubfood Stof corr:Opmaak 1

Het nieuwste kook boek dat zijn naam draagt staat vol met recepten voor gerechten die je in een Engelse pub zou kunnen eten. De regelmatige aanduidingen om toch vooral met kwalitatief goede spullen te werken, doen zeker eer aan zijn ‘gewone’ keuken. De paar pubs die Gordon Ramsay, want daar hebben we het over, met Mark Sargeant runt zijn dan ook geen gewone Engelse pubs. Wel schijn je er goed en goedkoop te kunnen eten, en helemaal in de gewone pub-stijl, dus dat is zeker het uitproberen waard als je eens in Londen bent.

Maar voor nu een recept uit het boek Gordon Ramsay’s Pub Food waar ik nieuwsgierig naar werd. Konijn stoven in bier, sherry of in mosterd en bouillon, dat kende ik wel. Maar aan (peren)cider had ik nog niet gedacht en ik ben erg benieuwd hoe dit zal smaken. Zoet, verwacht ik, dankzij de pruimen en pastinaak.

GESTOOFD KONIJN MET PERENCIDER
Voor 4 – 6 personen

Ingrediënten:
* 1 konijn, in stukken
* 2 el bloem
* 2 el olijfolie
* 20 gr boter
* 2 uien
* 1 laurierblaadje
* paar takjes tijm
* 500 gr pastinaak
* 500 ml perencider (of appelcider)
* ca 500 ml water
* 60 gr pruimen
* 400 gr lima- of witte bonen (blik)
* 2 el grove mosterd
* klein handje verse bladpeterselie
* peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een grote ovenvaste braadpan op het fornuis tot hij heet is.
Meng intussen de bloem met peper en zout, en wentel de konijn hierdoor. Bewaar de bloem die overblijft.
Bak de stukken konijn in de olijfolie rondom goudbruin (evt in porties bakken!) en haal ze uit de pan.
Smelt dan de boter in de pan en bak hierin de gehakte ui tot ze beginnen te verkleuren (na 5 a 6 min).
Voeg de bewaarde bloem toe en laat al roerend even meebakken.
Voeg de laurierblaadjes, tijm en geschilde en in stukken gesneden pastinaak, peper en zout toe.
Leg de stukken konijn erbij en giet de perencider over de inhoud. Voeg zoveel water toe tot het geheel onder staat. Breng aan de kook en zet dan de pan met deksel erop in de oven.
Stoof het gerecht 40 minuten.
Snijd intussen de pruimen in stukken en laat de bonen uitlekken. Voeg deze met de mosterd aan de stoofschotel toe en laat nog eens 35 a 30 minuten in de oven garen tot het vlees zacht is.
Als de saus te dun is, haal je het vlees uit de pan en kook je het vocht in tot de saus licht gebonden is.
Hak de peterselie en garneer hiermee het gerecht.

Uit: Gordon Ramsay & Mark Sargeant – Gordon Ramsay’s Pubfood – Tirion – isbn 9789043913164

Lees ook:Recept Herman den Blijker: Konijn met pruimen en bier
Lees ook:Recept Gesmoord konijn met druiven en riesling
Lees ook:Recept Lamsracks met zeekraal
Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:Recept Gesmoorde kippenbouten van Gordon Ramsay

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Gordon Ramsay Gestoofd konijn met perencider

  1. Pingback: De Wereldgerechten van Gordon Ramsay | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>