Recept Goudse kaas-mosterdsoep

koken uit het hartDeze hele week koken we op koken.blog uit nieuwe kookboeken. Vandaag blijven we heel dicht bij huis en wordt het een kaas-mosterdsoep. Dit recept komt uit het boekje Koken uit het hart: Streekgerechten uit het Groene Hart van de Randstad. Later vanmiddag vertel ik je er meer over, laten we eerst maar eens gaan koken.

GOUDSE KAAS-MOSTERDSOEP

Ingredienten:
200 gr spekblokjes
2 preien
0,5 dl bouillon
1 dl melk
klont boter
2 el maizena
200 gr geraspte jonge Goudse kaas
2 el mosterd
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de preien in dunne ringetjes en was ze.
Verhit de boter en bak hierin de spekblokjes licht uit en bak dan de prei nog even mee. Houd eventueel wat ringetjes prei achter voor de garnering
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat hierin de kaas smelten.
Roer de maizena los in de melk en voeg dit met de mosterd toe aan de soep. Laat de soep niet meer koken, maar blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
Breng op smaak met peper, zout en garneer met de achtergehouden ringetjes prei.

Bron: Koken uit het hart: Streekgerechten uit het Groene Hart van de Randstad – Jannie de Ruiter, Stichting Groene Hart. Lees hier mijn recensie van dit boek.

Lees ook:Recept Stiltonsoep
Lees ook:Recept Soep van koolraap
Lees ook:Recept Soepje twee in één
Lees ook:Koken uit het hart
Lees ook:Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>