Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep

Als je eens een rondje over het internet maakt kom je van alles tegen over afrodisiums. Lange tijd werd geloofd dat bepaalde voeding de sexdrive kon stimuleren. De oude Grieken en Romeinen dachten dat al! Ook is de lange lijst met voedingsmiddelen die als stimulerend voor een fijne nacht kunnen worden beschouwd ellenlang. Dat maakt het wel makkelijker om een leuk diner samen te stellen. Want of je het er nu in gelooft of niet: lekker eten kan je natuurlijk heel goed in de mood brengen voor een leuke avond of nacht met je partner.

Na de amuse van oesters, de salade met peer en rode biet, wordt je bloedcirculatie en je adrealine nog wat verder opgewekt met deze mosterdsoep. Serveer het met een klein plukje rucola. Dat ziet er feestlijk uit en deze slasoort zal je tastzin stimuleren en je mond gevoeliger maken.

ROMIGE MOSTERDSOEP
voor 2

Ingredi├źnten:
* 1/2 prei
* 1 kleine ui
* 25 gr boter
* 30 gr bloem
* 5 dl bouillon
* 1 dl room
* 3 el (grove) mosterd
* peper en zout
* paar blaadjes rucola

Bereidingswijze:
Snipper de ui fijn en snijd de prei in dunne reepjes.
Bak de ui en de prei zachtjes aan in de boter.
Zeef intussen de bloem en als de ui en prei zacht zijn, meng je de bloem al roerend erdoor.
Giet er nu langzaam de bouillon op en blijf roeren zodat de bouillon langzaam bindt.
Breng op smaak met de mosterd en laat ca een half uurtje op laag vuur doorkoken.
Proef en voeg eventueel nog wat extra mosterd toe. Roer vlak voor het opdienen de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de rucola (in een ‘balletje’ gepropt of fijn gehakt).

Waarschijnlijk houd je hiervan nog over, maar daarmee kan je mooi je eventuele nachtelijke honger stillen.

Het volledige koken.blog-Valentijn-2009-verleidingsmenu:
Amuse – oesters
Voorgerecht – salade van rode biet en peer

Soep – romige mosterdsoep
Hoofdgerecht – gebraden kip met bollen knoflook

Toe – chocoladefondue met fruit en marshmellows

Lees ook:Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer
Lees ook:Recept Goudse kaas-mosterdsoep
Lees ook:Toetje Verleidingsmenu: chocoladefondue
Lees ook:Hoofdgerecht Verleidingsmenu: Kip met bollen knoflook
Lees ook:Preistamppot met gebakken vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>