Recept Kip in sinaasappelsaus met knoflookboontjes

fairfoodIk was een beetje inspiratieloos, ook omdat ik mezelf vanavond heerlijk laat verwennen. Maar terugdenkend aan mijn middagje struinen door de Kunsthal (die kookte), ga ik deze hele week recepten geven van producenten die je tijdens dit evenement had kunnen spreken en wier producten je had kunnen proeven.
Helemaal aan het begin van de markt stond de organisatie Fair Food. Deze stichting wil een bijdrage leveren aan de bestrijding van wereldwijde honger en armoede. En dat doet ze onder meer door ons consumenten te wijzen op producten die eerlijk, duurzaam en met respect voor mens en natuurlijk geproduceerd worden. Op de website vind je een volledig overzicht van deze producten met naam en toenaam. Dus heb je iets over voor een betere wereld, koop dan vooral deze producten als je de keuze hebt.

En daarom vandaag een heel fair recept. Dat van Kip sinaasappelsaus knoflookboontjes. Het is afkomstig van foodblogster Culinette, die heel terecht opmerkt: “Goedkoop is leuk maar je moet je ook eens afvragen wie dan de rekening voor zijn neus krijgt!”.
In dit gerecht maak je een saus van gember, sinaasappelsap, sinaasappelmarmelade en kippebouillon dat je serveert bij gebakken kipstukjes die je een tijdje in de saus laat garen.
Daarbij eet je heel eenvoudig sperciebonen met een knoflook-olijfoliedressing. En koop dan niet van die kant-en-klare fles olie, maar maak hem heel eenvoudig (en veel lekkerder) zelf. In het recept staat hoe. Lekker met rijst.

—————————–
Deze week ging koken.blog kriskras over de markt van de Kunsthal KOOKT editie 2008 en bleef her en der stil staan bij producten die ik daar zag. Maar omdat er niet iedere dag overal zo’n mooie markt is (waarom niet eigenlijk?) waar de meest exclusieve producten te krijgen hield ik het bij FairFood, Tasty Tom, Tuinkers, mosterd en (bol)courgettes, opdat je ook als je niet geweest bent mee kunt koken.

Lees ook:Recept Gevulde bolcourgette
Lees ook:Recept Soep met tuinkers
Lees ook:Recept Taart van Tasty Tom
Lees ook:Recept Helse kip
Lees ook:Kunsthal kookt wederom in 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>