Recept Helse kip

hete kipMosterd is een bijzondere smaakmaker. Het wordt gemaakt van mosterdzaad dat in azijn geweekt is, gevijzeld wordt en dan op smaak wordt gebracht met kruiden, honing, olie en zout. De dikte bepaal je daarop door het toevoegen van azijn.
Maar vandaag gaan we gewoon met mosterd koken. Het recept voor hete kip staat op de website van de Mosterdman, die mosterd van De Wijndragers verkoopt.

Het komt erop neer dat je een ui met knoflook glazig bakt, de kip erbij doet en deze dan op smaak brengt met mosterd, sambal en maar liefst 3 rode pepers. Dat lijkt mij wat veel, zeker als je een hete kip-beginner bent. Begin dan veilig met 1 pepertje en voer desgewenst het aantal op naarmate je dit gerecht vaker eet. Dan kom je er vanzelf achter waar je grenzen liggen. Het gerecht maak je af met zure room, wat weer iets verfrissend werkt.
Ook geeft de site de tip om veel te drinken als je het te heet vindt, doe dat niet! Neem liever wat extra rijst of serveer er iets als kroepoek bij.

—————————–
Deze week ging koken.blog kriskras over de markt van de Kunsthal KOOKT editie 2008 en bleef her en der stil staan bij producten die ik daar zag. Maar omdat er niet iedere dag overal zo'n mooie markt is (waarom niet eigenlijk?) waar de meest exclusieve producten te krijgen hield ik het bij FairFood, Tasty Tom, Tuinkers, mosterd en (bol)courgettes, opdat je ook als je niet geweest bent mee kunt koken.

Lees ook:Recept Kip in sinaasappelsaus met knoflookboontjes
Lees ook:Recept Taart van Tasty Tom
Lees ook:Recept Soep met tuinkers
Lees ook:Recept Gevulde bolcourgette
Lees ook:Een lekkere salade begint met de dressing

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Helse kip

  1. Mbro

    Op de website van de mosterdman bedoelen ze dat je veel alcohol moet drinken. Dat zou ik dan weer een goed excuus vinden.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Maar ook alcohol blust de brand in je mond niet, hoor! Misschien als je heeeeel veeeel ervan drinkt, maar dan merk je volgens mij niet eens meer dat je te eet aan het eten bent. ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>