Recept Soep met tuinkers

Een bijzondere 'kraam' op de Kunsthal Kookt afgelopen weekend was die van Koppert Cress. Hier stond een flinke bak met allerlei verschillende mini-groenten, ofwel net gekiemde groenten. Die heten 'cress'. En je kon er tal van verschillende smaken proeven, die de dame of heer met een enorme pincet vers voor je plukten. Bijzonder hoeveel smaak er al in dat kleine plantje zit. Helaas kan je ze als consument nog niet zo eenvoudig krijgen, als is de tuinkers wel flink ingeburgerd. Dus daarom daarmee een recept.

Maar ga ze proeven als je er de kans toe krijgt, de verschillende cressen van Koppert Cress.

Voor de soep van tuinkers smelt je wat boer en daarin bak je lichtjes wat blokjes spek en een sjalotje. Dan voeg je de tuinkers, room en kippenbouillon toe en laat deze een paar minuutjes mee koken. Dan pureer je de soep (van het vuur af!) en breng je de soep op smaak met peper en zout. Sneller kan bijna niet. Lees hier het recept maar na. 

Oja, op de foto staat Brocco Cress en daarover vind je hier meer info.

—————————–
Deze week ging koken.blog kriskras over de markt van de Kunsthal KOOKT editie 2008 en bleef her en der stil staan bij producten die ik daar zag. Maar omdat er niet iedere dag overal zo'n mooie markt is (waarom niet eigenlijk?) waar de meest exclusieve producten te krijgen hield ik het bij FairFood, Tasty Tom, Tuinkers, mosterd en (bol)courgettes, opdat je ook als je niet geweest bent mee kunt koken.

Lees ook:Recept Taart van Tasty Tom
Lees ook:Recept Gevulde bolcourgette
Lees ook:Recept Kip in sinaasappelsaus met knoflookboontjes
Lees ook:Recept Helse kip
Lees ook:Dit weekend: Kunsthal KOOKT 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>