Paul McCartney wil vegetarische maandag

Popster en ex-Beatle Paul McCartney, bekend vegetariër, heeft iets nieuws gevonden om zich voor in te zetten: Meat-Free-Monday! De belangrijkste boodschap is dat hij wil dat de Britse bevolking iedere week minimaal 1 dag geen vlees eet. Daarmee zal de CO2-uitstoot afkomstig uit de vleesproduktie aanzienlijk verminderd worden, hetgeen ons allemaal ten goede komt.

En hij heeft al een paar bekende mensen achter zijn plan gekregen. 

Niet de minsten doen mee
Want ook bekende vegetariërs zoals Chris Martin (Coldplay) en actrice Joanne Lumley doen mee, evenals zijn dochters Stella en Mary doen mee, oook chefkoks Giorgio Locatelli en Skye Gyngel hebben beloofd op maandag vegetarische menu’s in hun restaurants te serveren. Ook receptenschrijvers Nigel Slater en Mark Hix dragen hun steentje bij en hebben recepten voor op de speciale website ontwikkeld.

Website Meat-Free-Monday
Op de speciale website www.supportmfm.org kan je je aanmelden en jouw steun betuigen aan de Meat-Free-Monday, recepten in je mailbox krijgen en een actiepakket ontvangen.

Overigens kennen we in Nederland al langer een vegetarische dag, de vrijdag V-day dat een initiatief van Wakker Dier en de Vegetariersbond is (kijk hier). In België hebben sommige steden een vegetarische donderdag.

—————————————————————————————————-

Lees ook:Paul McCartney wil vleesloze maandag
Lees ook:Vegetarische restaurantweek
Lees ook:De Vegetarier is online
Lees ook:WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:Lezing Mark Bittman – De dikke vegetarier

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Paul McCartney wil vegetarische maandag

  1. Pingback: Oproep: “Obama, eet geen vlees op maandag” | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>