Recept Zelf mosterd maken

Je staat er natuurlijk niet altijd bij stil, als je een lik mosterd uit een potje haalt. Maar mosterd kan je ook heel goed zelf maken. Net als bouillon, ketchup, soep, taarten, brood, paté, jam, thee, likeur, ja, zelfs hondenvoer. Dat staat allemaal in het kookboek Home made van Yvette van Boven (waarover hier meer), die je soms zelfs stap voor stap door de recepten leidt.

Zo ook met dit recept voor mosterd, dat binnen een paar minuten al klaar is. 

MOSTERD
Voor 1 pot

Ingrediënten:
* 100 gr mosterdzaad
* 200 ml witte wijnazijn
* 1 tl kurkuma
* 50 gr rietsuiker
* peper en zout

Bereidingswijze:
Laat de mosterdzaad een nachtje weken in de azijn. Maar dat hoeft niet, het levert alleen een gladdere mosterd op.
Giet de mosterdzaad met de wijn in een keukenmachine en voeg de specerijen en suiker toe. Laat de machine minimaal 6 minuten draaien, of langer voor een gladder resultaat.
Doe de mosterd in een schone pot, draai de deksel erop en bewaar in de koelkast. Enne, hij wordt lekkerder naarmate hij ouder is.

Tip: Voeg knoflook, nootmuskaat, karwijzaad of chilipepers naar smaak toe, of vervang de suiker door honing.

Uit het boek: Home made – Yvette van Boven – Fontaine – isbn: 9789059563513 – te koop bij bruna
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten.

Lees ook:Home made
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 2
Lees ook:Home Made Winter
Lees ook:Home Made Zomer – Yvette van Boven
Lees ook:Kookprogramma met Yvette van Boven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Zelf mosterd maken

  1. Pingback: Home made | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>