In het Amsterdamse restaurant Fifteen zijn vanaf nu niet alleen de eieren (meestal) verantwoord, ook de vis kan je nu zonder te er over te hoeven nadenken bestellen. Het restaurant waar Jamie Oliver jongeren die weinig kansen kregen in het leven opleidt tot kok, krijgt a.s. maandag het MSC-certificaat.
MSC staat voor Marine Stewardship Council en dit keurmerk staat er voor garant dat vissen op verantwoorde wijze worden gevangen. Dat betekent dat er geen overbevissing plaats vindt, dat er bij het vissen weinig bijvangst is en dat er geen schade aan de bodem wordt aangericht.
Zelf verantwoorde vis eten
Zelf kan je ook verantwoorde MSC-vis kopen, o.a. bij viswinkel Fishes. Of kijk op de website van Vis&Seizoen waar je vis kunt kopen of eten in een restaurant die alleen in het juiste seizoen wordt gevangen.
Bron: Misset Horeca
Lees ook:Nog te veel foute vis in Nederlandse supermarkten
Lees ook:Het Nederlands viskookboek
Lees ook:De nieuwe viswijzer is uit!
Lees ook:Is jouw vis giftig?
Lees ook:Vis op tafel