De nieuwe viswijzer is uit!

Vandaag start de Week van de Zee dat als thema ‘goede vis’ heeft. Een mooi moment om de nieuwe VISwijzer uit te brengen, nietwaar?
In de VISwijzer kun je heel eenvoudig aflezen of een vis verantwoord wordt gevangen of gekweekt. Krijgt de vis groen, dan kan je ‘m prima eten, bij oranje staat ‘liever niet’ en het eten van ‘rode vis’ zou je het liefst moeten vermijden. Maar let op: ook de plaats waar de vis gevangen of gekweekt wordt is belangrijk.

Wat is de VISwijzer?
De viswijzer staat voor vis eten met een goed geweten, zo is te lezen op hun website. Van iedere vis, schaal- of schelpdier die in Nederland gegeten wordt, geeft de VISwijzer aan hoe duurzaam ze gevangen of gekweekt worden. Dus als je wilt weten of de door jou gekochte vis rood, oranje of groen scoort, typ dan de naam ervan in in de online VISwijzer. Of neem altijd een papieren editie mee in je portomonnee. De VISwijzer wordt uitgegeven door Stichting de Noordzee.

Goede vismenu
En niet alleen thuis of op het strand kan je genieten. Ook zo’m 100 deelnemende restaurants verzorgen een heerlijk Goede Vismenu, uiteraard gebaseerd op de VISwijzer.

Week van de Zee, 16-23 mei 2009, meer informatie vind je op de website.

——————————————————————————————————–

Lees ook:Bedenkers VISwijzer geprijst
Lees ook:Center Parcs serveert wijze vis
Lees ook:Is jouw vis giftig?
Lees ook:Recept Koninginnedag cocktail
Lees ook:Vis op tafel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>