Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie

De geruchten verspreidden zich gistermiddag als een razende, en vooral in de Vlaamse media, maar Sergio Herman zou het maximale aantal punten van 20 op de Gault Millau-index gaan krijgen. En dat zou een unieke prestatie zijn, aangezien alleen 1 Franse chef deze eer eerder te beurt viel. En Sergio Herman, chef en eigenaar van het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis, kreeg inderdaad de perfecte score van 20 punten! Hij werd net als in 2009 ook uitgeroepen tot Beste Chef 2010.

 

De Librije
Het andere driesterren-restaurant van Nederland, De Librije van Jonnie Boer in Zwolle, mocht zich opnieuw Beste Restaurant van Nederland noemen. Chef van het Jaar 2010 werd Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen, vanwege zijn “gedrevenheid en nieuwsgierigheid”. Belofte van het Jaar is Francois Geurds, hij werkt in restaurant Ivy in Rotterdam.

Talenten
Beide toprestaurants lieten ook zien dat ze nog jaren vooruit kunnen. Stefan de Wilde van De Librije won de prijs voor Talentvol Gastheer, en Benjamin de Buck van Oud Sluis sleepte de titel Talentvol Sommelier van het Jaar in de wacht.

De Gault Millau is de eerste van het traditionele rijtje restaurantgidsen dat aan het einde van het jaar wordt uitgebracht. Alle informatie over Gault Millau vind je op de eigen website.

Andere restaurantgidsen die voor 2010 hun lijstje hebben samengesteld zijn Lekker en SpecialBite. Maar de koks en restaurants hechten het meest aan het oordeel van Michelin, die ook goedkopere restaurants aanprijst met haar Bib Gourmands.

Lees ook:Beluga Lekkerste restaurant
Lees ook:Gault Millau 2014
Lees ook:GaultMillau winnaars bekend
Lees ook:NOMA weer de beste
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie

  1. Pingback: Top 10 Lekker uitgelekt | Koken

  2. Pingback: SpecialBite 2010: Ivy is het meest bijzondere restaurant | Koken

  3. Pingback: De top 10 van Lekker was echt uitgelekt | Koken

  4. Pingback: Michelin 2010: geen nieuwe derde ster | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>