Recept Ossenhaas met gekarameliseerde banaan en gestoofde uien

Deze week bespreek ik weer een paar prachtige nieuwe kookboeken die onlangs zijn uitgekomen. Eén van deze boeken is van Ramon Beuk, die met Wat van Fair komt… alweer zijn zevende kookboek uitbrengt.

Voor dit boek bezocht hij in zes landen verspreid over de wereld allerlei producenten, boeren en cooperaties die FairTrade-produkten maken. En liet hij zich tot de lekkerste recepten inspireren. Dit recept voor Ossenhaas met gekarameliseerde banaan en gestoofde uien is een goed voorbeeld van de culinaire fushion die je in het boek zult aantreffen. Echt iets voor diegenen die graag de hele wereld over koken.
(Vanavond meer over het boek.)   

OSSENHAAS MET GEKARAMELISEERDE BANAAN EN GESTOOFDE UIEN
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 500 gr ossenhaas
* 1 ui
* 100 gr wortel
* 1/2 groene chilipeper
* 1 bakbanaan
* 2 el bruine basterdsuiker
* 2 el rietsuiker (Fairtrade!)
* 2 el paranoten (Fairtrade!)
* plantaardige olie (Fairtrade!)
* boter

Bereidingswijze:
Verhit in een koekenpan een mengsel van olie en boter. Kruid de ossenhaas met peper en zout en braad h
Snipper de ui. Verhit in een pan een beetje olie en fruit de ui met de basterdsuiker. Blus af met 3 el water.
Rasp intussen de wortel en bak deze 5 minuten mee met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de banaan en snijd ze in plakken van 2 cm. Wentel ze door de rietsuiker. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de stukken banaan op halfhoog vuur goudbruin en krokant.
Hak de paranoten en het halve groene chilipepertje fijn.
Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Verdeel er het ui-wortelmengsel over en leg daar een paar stukjes banaan op. Garneer met de fijngehakte noten en peper.

Wat van Fair komt...Uit: Ramon Beuk – Wat van Fair komt … – Fontaine – isbn 9789059563179

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————-

Lees ook:Maak zelf een culinaire wereldreis
Lees ook:Recept Geroosterde zoete uien
Lees ook:Recept Ossenhaas-carpaccio met anijszwammen en sjalottenvinaigrette
Lees ook:Recept speklapjes met mosterd en gebakken appel
Lees ook:Recept Creoolse snapper met knapperige gekruide uien

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Ossenhaas met gekarameliseerde banaan en gestoofde uien

  1. Pingback: Maak zelf een culinaire wereldreis | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>