Het keukenboekje

Kan je verliefd worden op een kookboek? Een beetje wel toch? Mij overkwam het in elk geval toen ik Het keukenboekje uit de envelop haalde. Het kleine, handzame boekje met de harde grijze kaft, net zoals die ouderwetse ordners, zag er prachtig uit. Het had ook nog een mooi felgroen elastiekje om alle knipsels die je erin gaat bewaren bijeen te houden, en een zeer vrolijke zijkant. Mijn hart maakte een klein sprongetje.

En het blije gevoel verdween niet toen ik Het keukenboekje opensloeg. 

Ook aan het binnenwerk is veel zorg besteed, en helemaal in stijl met de buitenkant. En dan heb ik het alleen nog maar over de vormgeving gehad. Het Keukenboekje is daarnaast ook een heel praktisch kookboek, dat in iedere keuken zou moeten liggen. Het maakt namelijk op luchtige toon duidelijk dat je zonder al te veel inspanning lekker kunt eten van verse ingrediënten. En dat het hele jaar door! 

Ben jij zo iemand, die ..
Ben jij ook zo iemand die altijd op zoek is naar verrassende recepten? Dan is het Het keukenboekje echt iets voor jou. Het staat vol lekkere recepten gemaakt van een paar eenvoudige verse seizoensingrediënten, zoals bijvoorbeeld een paar tomaten, wat kaas en pasta. En met ingrediënten die je niet alle dagen in de supermarkt tegenkomt. Omdat sommige producten zoals rabarber en raapsteeltjes nu eenmaal seizoensgroenten, en dus niet het hele jaar door verkrijgbaar, zijn. Leuk om te zien hoe je het hele jaar door verrast kunt worden door nieuwe smaken! En dat zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Laat je van januari tot en met december verrassen door de smaken van dat seizoen.

 Of ben jij zo iemand, die …
Of ben jij eerder zo iemand die zich zo af en toe voorneemt om wat milieubewuster te koken en eten? Dan is Het keukenboekje echt iets voor jou. Het staat vol handige tips. Kokend water blijft ook op een lagere stand wel aan de kook. Een chocoladetaart kan je ook energiezuinig zonder oven maken. Probeer verse producten te kopen die niet in plastic verpakt zijn, en als je dat wel doet, scheidt dan dit afval.  Kook met de seizoenen. Maak tijd om lekker en gezond te eten. En de oven kan je pas aanzetten als je je hartige schotel (geen gebak!) er in schuift.

Ga nu naar de website van Het keukenboekje en laat je net zo overtuigen als ik. En bestel gewoon een paar exemplaren meer, want het is een mooi en insprirend kookboek om het hele jaar rond kado te geven.

Uit het boek: Het keukenboekje – Clara ten Houten de Lange & Nelleke van Lindonk – Het keukenboekje – isbn: 9789081555616alleen hier te bestellen!

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Spaghetti met rauwe tomatensaus
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4
Lees ook:Win het kookboek Stamppot
Lees ook:Digitaal kookboek
Lees ook:Recept Tintelende starter met sechuan buttons

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het keukenboekje

  1. Pingback: koken.blog.nl | Het keukenboekje

  2. bhv cursus

    Ik ben al een tijd op zoek naar goed kookboek. Dit wordt hem volgens mij!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>