Pulled pork: homemade versus kant en klaar

3

Vorige week was ik het recept van Pulled Porkaan het uittypen, toen er een mailing kwam van Albert Heijn. Of we de nieuwe kant-en-klare pulled pork wilden uitproberen bij Koken.Blog. Ja, graag dus. Ik wil heel graag de vergelijking maken.

En?
Tja, de liefde en aandacht die je in een zelfgemaakt gerecht stopt proef je nooit en te nimmer terug in een kant en klare versie. Alleen daarom al zal de homemade versie het (bijna) altijd winnen van de winkelversie. En natuurlijk is het erg fijn dat je in je eigen versie precies de smaken kunt stoppen die je zelf lekker vindt, zoals de venkelzaadjes en knoflook in de mijne. De AH versie vond ik vooral erg zoet, veel minder intens en wat vlak van smaak.

6Procureur versus ?
Maar het grootse verschil zat ‘m voor mij in de structuur van het vlees. Ik houd ervan als varkensvlees door en door gaar is en zelfs wat harde en droge randjes heeft. Dat was nou precies wat de thuisversie had. Droog, blank vlees. Heerlijk. De AH versie was daarentegen flink rosé. Dat verschil zit m natuurlijk in de bereidingswijze, maar ongetwijfeld vooral in het soort vlees. De homemade versie werd gemaakt van procureur. De AH-versie vermeld dat er varkensvlees wordt gebruikt. Maar welk vlees is niet duidelijk.

Eindoordeel
Zonder twijfel gaat de voorkeur uit naar de thuisversie. Maar als je wat meer haast hebt (de AH-versie hoeft maar een half uur in de oven), is het een prima alternatief. Toch grijp ik zelf eerder naar de ingevroren restjes van de thuisversie. Dat recept vind je hier!

 

Lees ook:Bon APPetit! Heerlijke en handige kook apps, II
Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Varkensvlees als vervanger voor viagra?
Lees ook:Meer kip, minder vlees
Lees ook:Biefstuksalade met asperge

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pulled pork: homemade versus kant en klaar

  1. bricker

    Het verschil in kleur zit m niet zozeer in t gebruikte stuk vlees maar in de bereiding. In jouw recept spuit je je stuk vlees niet in met marinade. Ik durf te wedden dat AH dat wel doet en dat hoort ook zo. Als er in de marinade wat ze erin spuiten cholorose-zout zit veroorzaakt dat de rose kleur. Dit gebruiken ze (ook slagers en cateraars)vaak bij grote stukken vlees. denk maar aan gewone gekookte ham, die is ook altijd rose terwijl die door en door gaar is. Eigenlijk zou t dan grijs moeten worden maaredoor t cholorose-zout wordt t mooi rose.

    groetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>