Bon APPetit! Heerlijke en handige kook apps, II

Op Koken.blog.nl worden de leukste en handigste kook- en receptenapps besproken. Met vandaag de app ‘Passie voor Horeca’.

Koken als een echte kok.

De hobbykok wil het liefst net zo lekker koken als de professional, maar soms lees je een recept waarvan je denkt: “Het het klinkt simpel, maar hoe doe je het nou precies?”. De app ‘Passie voor Horeca’ biedt hulp. Meer dan 300 duidelijke instructiefilmpjes tonen de fijne kneepjes van het koksvak. Van basistechnieken, (het opbinden van een kip, groenten snijden, het pellen van garnalen) tot wat uitgebreidere handelingen (het stropen van een konijn, korstdeeg maken, het bereiden van fonds). Ook de belangrijkste taken van het gastheerschap, zoals borden dragen en wijn schenken, worden uitgelegd.

Qua uiterlijk is het geen heel flitsende app, maar inhoudelijk wordt dat meer dan goed gemaakt. Dat komt het omdat het een afgeleide is van de gelijknamige website bedoeld als lesmateriaal en naslagwerk voor de horecawerknemer. De website is dus voor de hobbykok ook een echte aanrader.

De volledige versie kost € 2,39 en is beschikbaar voor iPhone en Android. Wil je liever de app eerst uitproberen, dan is er een gratis LITE versie. Hierin heb je alleen beschikking tot de 25 meest recente en de 25 populairste video’s.

Lees ook:Meedoen aan Over de kook
Lees ook:Ben jij de beste hobbykok van 2009?
Lees ook:TV-serie Jonnie en Therese Boer Pure Passie start vanavond
Lees ook:Kandidaten gezocht voor ‘Wie is de chef’
Lees ook:Recept uiensoep (van Michael)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bon APPetit! Heerlijke en handige kook apps, II

  1. Pingback: Leuke en handige kook apps: My Dinner Book | Koken

  2. Pingback: Leuke en handige Kook apps: New Italian Pantry | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>