Meer kip, minder vlees

De jaarcijfers zijn weer bekend. Nederlanders hebben in 2008 iets minder vlees gegeten dan de jaren daarvoor. In totaal werd er 84,6 kilo vlees, per hoofd van de bevolking, gegeten, en dat is een halve kilo minder dan in 2007. Dat scheelt dus maar een heel klein beetje.

 
Meer kip
Uitgesplitst naar de verschillende dieren ging vooral de consumptie van varkensvlees omlaag. Daarvan werd 500 gram minder gegeten dan in 2007, maar nog altijd een respectabale 40,5 kilo. Varkensvlees is daarmee het meest populaire stukje vlees van de Nederlander. We aten daarnaast 22,5 kilo pluimvee per persoon en dat was gemiddeld 100 gram minder dan vorig jaar. Het is met name kip dat we over de tijd heen wat meer en kalkoen dat wat minder gegeten wordt.

220 gram vlees per dag
We aten ook 100 gram minder aan rund- en kalfsvlees. Dit compenseerden we met de categorie ‘ander vlees’, daarvan aten we 100 gram meer en in totaal 2,5 kilo. Dat is te lezen op de website Meat & Meal, die het weer hoorde van het PVE. Als we deze cijfers op langere termijn bekijken, eten we sinds 1995 steeds een beetje minder vlees. Maar als je het per dag uitrekent vind ik dat nog heel veel, met 220 gram vlees eten per dag!

Lees ook:Witte truffel 158 duizend euro waard
Lees ook:Man eet 23.000 Big Macs
Lees ook:Varkensvlees als vervanger voor viagra?
Lees ook:snuffelen aan truffels
Lees ook:We eten minder buiten de deur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>