Recept Gevulde portobello met blauwe kaas

gevulde portobello, hier met geraspte Parmezaanse kaas

Vegetariërs zijn hem al een beetje zat, maar wij zijn er dol op! De gevulde portobello, natuurlijk. Een vaste prik op een barbecue waar er buiten vlees- en viseters ook vegetariërs aanschuiven. Al moeten die er snel bij zijn, menig carnivoor laat gerust een stukje vlees staan om van de portobello te genieten.
Dat komt deels door de vlezige structuur die de reuzenchampignon heeft. Ja, dat lees je goed. Portobello’s zijn niets meer dan volgroeide (kastanje)champignons. En bij de grote blauwe supermarkt sinds kort ook in het wit verkrijgbaar. De tweede reden dat we fan zijn van de gevulde portobello is dat je ‘m op allerlei manieren kunt vullen. Vandaag met blauwe kaas en pijnboompitjes, morgen met een restje couscous en overmorgen stop je er weer wat anders in.

Enne, vind je het nu te koud om te barbecueën? Gewoon in de pan of oven is de portobello ook klaar te maken. Daarmee is het een fijne vervanger als je de heilige drie-eenheid Aardappel, Groente, Vlees wilt eten. En lekkerder dan menig (kant-en-klare) vegaburger. Probeer dit recept maar eens!

.

GEVULDE PORTOBELLO
Voor 2 personen

* 2 el pijnboompitten
* 1 kleine ui
* 2 portobello’s
* 3 el olijfolie
* 60 gr blauwe kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Houd de pitjes goed in de gaten, van het ene op het andere moment kunnen ze te donker kleuren.
Pel en snipper de ui.
Verwijder de pijnboompitjes uit de pan. Verwarm de olie erin en bak hierin op laag vuur de ui zacht en glazig.
Snijd intussen het steeltje van de paddenstoelen en snijd dit fijn. Schraap ook met een lepeltje de lamellen uit de paddenstoel.
Voeg de paddenstoelstukjes toe aan de ui en bak even mee.
Wanneer de ui en paddenstoel gaar zijn, haal je de pan van het vuur. Meng de pijnboompitjes en de kaas erdoor en vul met dit mengsel de portobello’s.
Zet de portobello’s in een ingevette ovenschaal en bak ze in ca 20 minuten in de oven gaar.

————————————————————————-

Lees ook:Recept Portobello’s met ricotta en walnoten
Lees ook:Recept Italiaans gevulde kip op de barbecue
Lees ook:Recept Tagliatelle met courgettelinten
Lees ook:Recept Gebraden fazant met vossenbessencompote
Lees ook:Recept: pasta met boerenkoolpesto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>