Tapas, ze zijn wereldberoemd, ook in Nederland. Maar raar genoeg zijn er niet eens zoveel kookboeken vol met tapasrecepten. En zeker geen boekenkastvullers. Nu is er het Het Tapasboek (lees hier straks mijn recensie) en dat biedt een ruim overzicht wat je zoal als tapa kan serveren.
Ik koos ervoor om je met dit recept van Patatas Bravas kennis te laten maken, het is voor mij een tapa die niet mag ontbreken. De aardappelen zijn ook lekker met alioli, die heerlijke knoflookmayonaise.
PATATAS BRAVAS
Voor 4 personen
Ingrediënten:
* 12 kleine aardappelen
* 2 el olijfolie
* 1 el wittewijnazijn
* 1 snufje hete paprikapoeder
* 1 teen knoflook
* 1 tl chilipoeder of worcestersaus
* zout
Bereidingwijze:
Breng een flinke pan water aan de kook. Zout het, en kook de aardappelen in de schil in 20 tot 25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes of stukjes.
Hak de knoflook en meng deze met de andere ingrediënten tot een saus.
Serveer de paprikasaus bij de aardappelen.
TiP: In het recept staat dat je de aardappelen heet moet serveren. Je kunt de saus al maken terwijl de aardappels koken. En de aardappels pel en snijd je dan zo heet mogelijk. Als je dit gerecht wilt voorbereiden, kan je de aardappelstukjes ook voor het serveren even bakken in wat olijfolie, dan krijgen ze een lekker krokant laagje.
Uit het boek: Het tapasboek – Simone & Inés Ortega – Kosmos – isbn: 9789021548906
koop dit boek in de koken.blog-shop
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.
—
Lees ook:Recept Patatas Bravas
Lees ook:Recept Perfect gebakken aardappels uit de oven
Lees ook:Recept Nieuwe aardappels met feta en munt
Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo
Lees ook:Recept Moussaka