Recept Patatas Bravas

Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan Patatas Bravas. Deze krokant gebakken aardappelen worden geserveerd met een pittige tomatensaus, al dan niet gecombineerd met aioli.  Het is een heerlijk gerechtje om als onderdeel van een tapas-maaltijd te eten, of juist ter vervanging van onze gewone aardappel of friet.

 

De aardappelen besprenkel je met olijfolie en zout en laat je ca 40 min roosteren in een oven van 200 graden.
Intussen maak je een tomatensaus door een uitje met wat knoflook zachtjes te smoren. Ook bak je kort wat tomatenpuree mee en dit blus je af met witte wijn.
Dan de tomaten (uit blik of vers) en de kruiden en specerijen (voeg ook een snufje gemalen komijnpoeder toe!) erbij, en dit laat je ongeveer een half uurtje sudderen.
Als het nodig is pureer je de saus en voeg je eventueel wat water toe om de tomatensaus te verdunnen. Nouja, lees het hier maar even na.

—————————————————————————————————— 

Lees ook:Recept Moussaka
Lees ook:Recept uiensoep (van Michael)
Lees ook:Recept – Pasta met kruidnoten-mascarponesaus
Lees ook:Festivalkoken: Pasta met tonijn-tomatensaus
Lees ook:Recepten tomatensaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>