Honey jumble cookies

Honing-jumbles---2

Vier koekjesdag met honey jumble cookies, een ouderwets koekje. Wist je dat jumbles oorspronkelijk uit Azerbedjan komen? Lees het in dit artikel over de geschiedenis van de koekjes.

Recept

15 minuten, 1 uur en 20 minuten wachten
ongeveer 30 koekjes, afhankelijk van formaat

  • 60 gram boter
  • 170 gram honing
  • 50 gram rietsuiker
  • 190 gram bloem
  • 3 gram baking soda
  • 1 theelepel koekkruiden
  • scheutje melk

Doe de boter, honing en suiker in een steelpan, zet op het vuur en smelt de boter. Draai het vuur uit, zet tien minuten weg.

Zeef de bloem, de specerijen en de bakingsoda door elkaar. Voeg dat toe aan het honingpannetje. Doe er een klein scheutje melk bij, ongeveer zoveel als je in de thee zou gieten. Roer het stevig door elkaar, het wordt een pindakaas-achtig deeg.

Laat het deeg een uurtje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot het vijf millimeter dik is. Steek er koekjes uit of snij het deeg in repen. Leg een beetje uit elkaar op bakpapier, schuif in de oven en bak in ongeveer tien minuten gaar. Haal uit de oven en laat op de bakplaat stevig worden.

Laat de knapperige koekjes afkoelen op een rooster, deel uit of eet op.

Lees ook:Recept pepernoten
Lees ook:Pepernoten recept
Lees ook:De kerstgeur van kruidbroodjes
Lees ook:Boterkoek: it’s all in the family
Lees ook:Recept koekjes bakken met kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>