Recept Herfstige pasta met pancetta en pompoen

Niet alleen de Engelse tv-koks Jamie Oliver en Gordon Ramsay brengen voor Kerst (en Sinterklaas) een nieuw kookboek uit, ook Ainsley Harriott klom in de pen. Deze olijke kok die vooral bekend is van het programma Ready Steady Cook waarin koks met een paar voorgeschreven ingrediënten gerechten moeten maken, die het publiek kan keuren. Leuk en inspirerend programma, dat ik helaas niet vaak kan zien vanwege een ernstig gebrek aan BBC. En hoewel Ainsley Harriott in dit programma vooral een stoorzender voor de koks is, weet hij wel heel veel van koken en legt de handelingen van de koks goed uit aan de kijkers. Ik was dus des te nieuwsgieriger naar zijn nieuwe boek.

In dit boek, Snel & Simpel, laat hij zien dat koken net zo makkelijk is als het er in zijn tv-programma uitziet. Alle gerechten bevatten namelijk maar 5 ingrediënten, en dan zijn peper, zout en olie niet meegerekend. En deze penne met pancetta en pompoen zal dit najaar zeker eens bij mij op tafel komen.

PENNE MET PANCETTA EN POMPOEN
Voor 4 personen

Ingrediënten
* 500 gr penne
* 175 gr pancetta, aan stuk
* 800 gr pompoen, 450 gr schoongemaakt gewicht
* 4 el verse salie (als je het hakt)
* 50 gr parmezaan, en wat extra voor de garnering
+ peper, zout, 4 el olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de pompoen en snijd ze in stukjes.
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg dan een flinke schep zout toe en kook hierin de penne beetgaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Snijd de pancetta in blokjes en bak ze in een paar minuutjes tot ze krokant worden. (Ainsley Harriott zegt dat je hiervoor eerst wat olie in de pan moet verwarmen, maar er zit genoeg vet in de spek, dus wat mij betreft hoeft dat niet!)
Roer de stukjes pompoen en de gehakte salie door de spek en bak ze een paar minuten mee. Na een minuut of 5 zou de pompoen gaar moeten zijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Laat de pasta uitlekken en roer het door het pancetta-pompoenmengsel. Roer ook de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Garneer naar smaak met nog wat Parmezaanse kaas.

Uit: Ainsley Harriot – Snel & Simpel – Terra – isbn 9789089890672

Lees ook:Ainsley Harriot doet het Snel & Simpel
Lees ook:Recept Penne met zongedroogde tomaten
Lees ook:Koken voor studenten: pasta met spinazie
Lees ook:Recept Zuurkoolschotel met pompoen
Lees ook:Recept Winterse pasta met groene kool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>