Recept Gebakken aardbeien met zwarte peper

Aardbeien, je vindt ze al in de winter in de winkels. Dan worden ze onrijp geplukt, in een doosje gestopt en de halve wereld overgevlogen, terwijl ze onderweg verder rijpen. Terwijl, als je even geduld hebt om te wachten tot onze eigen zomer, je ze dan veel lekkerder uit de koude grond kunt eten. Zo direct van de plant, als de aardbei lekker warm is van de zon, hmmmm.

Ik heb eens een proeverij gehad waarbij we aardbeien uit de kas vergeleken met aardbeien uit de koude grond, en we hadden daarnaast ook de luxe om verschillende rassen aardbeien te mogen proeven. Want ja, net als appels en peren, kennen we ook bij aardbeien rassen! Ik kan je vertellen, de standaardaardbei die je uit de kas bijna overal in Nederland in de winkels ligt, had mijn voorkeur duidelijk niet!

Verschillende rassen aardbeien
Deze aarbei heet Elsanta en blijft lang stevig waardoor hij makkelijk te vervoeren is. Maar hij smaakt duidelijk minder dan andere rassen, die veel zoeter of veel vleziger zijn, of soms echt naar aardbei kunnen smaken. Dat laatste was mijn proefnotitie bij de Korona, mijn favoriete aardbei. Wil jij ‘m ook eens proeven? Verveel dan je groentenboer net zo lang tot hij er naar op zoek gaat voor je.

Recept Gebakken aardbeien met zwarte peper
Of ga eens langs bij de teler waarbij we deze proeverij hadden heet Jan Robben en hij is Nederlands bekendste promotor van smaakaardbeien, zoals hij ze zelf noemt. Op zijn website staat meer informatie, en ook dit recept voor Gebakken aardbeien met zwarte peper. Dat recept is van Cas Spijkers en maakt mij zeker nieuwsgierig. Jou ook?

——————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Rauwe zalm met gebakken aardbeien en venkel
Lees ook:Recept Aardbeiensoep met basilicum
Lees ook:#Strawberrymob
Lees ook:Recept Aardbeienpizza
Lees ook:Met Jumbo de boomgaard in

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Gebakken aardbeien met zwarte peper

  1. Pingback: Recept Salade met zomerfruit | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>