#Strawberrymob

strawberrymobWat doe je tegenwoordig als je mensen wilt mobiliseren en bewust wilt maken van iets waar jij gepassioneerd over bent? Dan organiseer je een mob. Via sociale media als Twitter roep je andere geïnteresseerden op om op een bepaald moment samen te komen en de omstanders bewust te maken voor hetgeen jij passie voor hebt.

En zo gaat dat zondag 4 juli ook gebeuren. En wel om aardbeien! En nee, niet de gewone aardbei uit de supermarkt, maar heel bijzondere aardbeien.

Van veel groenten en fruit die we eten bestaan er meerdere rassen. Maar bij de supermarkt en vaak ook bij de gemiddelde groentenboer krijg je er maar een van voorgeschoteld. En dat is meestal het ras dat niet beschadigt raak bij vervoer, er mooi glimmend uitziet en ook nog eens lekker lang houdbaar is. Maar meestal niet het ras dat veel smaak heeft. En dat is eigenlijk toch jammer! En soms krijg je wel het smakelijke ras, maar weet je dat niet, omdat het niet op de verpakking staat.

Twee weken terug vertelde ik je al over de smaakaardbeien van Jan Robben. Deze gepassioneerde aardbeienteler was een beetje klaar met de ‘gewone’ Elsanta en ging op zoek naar aardbeien met smaak. En vond deze, in rassen zoals Lambada (zoet), Korona (heerlijk!) en Elianny (die heb ik nog niet geproefd). Hij teelt ze in de volle grond en niet in substraten, zoals dat tegenwoordig wel vaak gebeurt. En omdat hij de eerste was die hierin het voortouw nam – gelukkig krijgt hij steeds meer navolgers van telers die ook wat smaakaardbeien aanplanten (gelukkig!) -, wordt hij en zijn aardbeien volgende week ergens in Amsterdam in het zonnetje gezet.

Met de #strawberrymob willen de organisatoren en alle deelnemers laten zien dat ze mensen zoals Jan, die smaakvolle producten telen, willen eren, en dat ze een eerlijke prijs voor hun waar over hebben.

Zondag 4 juli, 14.00 uur, ergens in Amsterdam – Volg op Twitter #strawberrymob voor meer info, of bekijk deze Facebookpagina.

Lees ook:Recept Gebakken aardbeien met zwarte peper
Lees ook:Recept Aardbeiensoep met basilicum
Lees ook:Zomerse Frambozendagen 24 juni, 1 juli & 8 juli
Lees ook:Recept Aardbeienpizza
Lees ook:Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “#Strawberrymob

  1. Pingback: Frietboermob | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>