Mosselseizoen bijna begonnen; probeer de Koken.Blog mosselrecepten

mossel2

Op woensdag 1 juli was het plaatsje Philippine in Zeeuws-Vlaanderen dé culinaire hotspot voor wijnproevers. Tijdens het Wijn en
Mosselen event wordt het mosselseizoen namelijk ‘onofficieel’ ingeluid met de verkiezing van de ‘Mosselwijn 2015’. Morgen (8 juli) vindt dan ook de officiële opening van het seizoen plaats in Yerseke.

Nieuwe tradities
Voorheen werd het evenement georganiseerd door de Stichting Mosselfeesten. Dit jaar nemen de gezamenlijke restaurants uit Philippine het vaandel over. Al tientallen jaren is de Philippiense mosselwijn een Pinot Blanc uit de Alsace. Dit jaar waait er een frisse wind door het dorp en wordt gebroken met deze traditie. Aan 12 bekende wijnkopers is gevraagd om hun ultieme mosselwijn in te zenden. De winnende wijn zal het gehele mosselseizoen door alle restaurants in het dorp worden geschonken.

Mosseldorp
Ik ben opgegroeid op zo’n 10 kilometer afstand van Philippine. Vroeger was het een vissersdorp met heuse mosselhaven, nu is Philippine het gehele jaar door, maar met name tijdens het mosselseizoen, een publiekstrekker. Over de mosselen hebben de ondernemers een rotsvaste afspraak; ze serveren uitsluitend de beste kwaliteit. Wat leuk is, is dat je in ieder budget en sfeer hier mosselen kunt eten, van Bib Gourmand restaurant tot eetcafes met lange houten banken waar je gezellig bij elkaar aanschuift. En overal zijn de mosselen even lekker! En naast mosselen kun je hier uiteraard terecht voor andere pure streekgeoriënteerde gerechten zoals mosselen, oesters, kreeft en andere Zeeuwse klassiekers.

Ook zin in mosselen?
Probeer dan eens een van deze Koken.Blog-recepten:

Oud Zeeuwsch recept en tips om zelf mosselen te rapen van Miranda

Zeeuwse mosselen van Sergio Herman

Zonnige Portugese schotel met mosselen

Het klinkt misschien wat gek, maar mosselen kan je heel goed op de barbecue klaar maken. Als je een barbecue met een gesloten plaat hebt kan je die gebruiken, maar zo’n wegwerp-grilplaatje van aluminiumfolie werkt ook heel goed. Probeer het maar eens met dit eenvoudige recept voor mosselen in limoenboter van de barbecue.

 

 

 

Lees ook:Zeeuwse mosselen lekkerder dan ooit
Lees ook:Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde is weer terug
Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Strijd om Zeeuwse mossels

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mosselseizoen bijna begonnen; probeer de Koken.Blog mosselrecepten

 1. Sjors

  Ook wel eens een fantastisch recept gevonden op basis van Prosecco. Dit was heerlijk om te proberen zeg. Probeer maar eens op te googlen

    /   Reply  / 
  1. Marlies

   Maar dat zou mijn dan toch lekkerder lijken met het zoete afstomen van Cava…?

     /   Reply  / 
   1. Jill | redactie koken.blog

    Klinkt allebei heerlijk! Ik gebruik zelf het liefst droge witte wijn. Maar ga het zeker eens proberen met prosecco en cava!

      /   Reply  / 
 2. Frans

  Ik heb een keer iets gelezen over Mosselen met rosé. Iemand hier ervaring mee? Ik kan het recept namelijk niet meer vinden.

    /   Reply  / 
 3. Miranda Diesch

  Ik heb weleens rosé gebruikt om mosselen te koken toen de witte wijn op was (hik). Smaakte prima. Probeer het gewoon een keer zou ik zeggen Frans, en laat ons vooral weten wat je ervan vond!
  Kook je ook weleens mosselen in bier? Dan kun je ook variëren van blond bier tot stevige dubbels.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>