Recept Spaans wortelpotje met chorizo en ui

We kennen het allemaal: tussen 5 uur en half 8 is het topdrukte. We komen uit ons werk, we willen eten, en daarna vliegen alle huisgenoten alle kanten op naar sport, vrienden en andere ontspanning. Tijd om uitgebreid boodschappen te doen en te koken ontbreekt dan. Een patatje of pizza is dan zo gehaald of een stoommaaltijd is zo opgewarmd. Maar of je daar nu echt van kan genieten of gezond eet, dat betwijfel ik. En met mij freelance culinair schrijfster en Volkskeuken-journaliste Loethe Olthuis.

In haar nieuwste boek Spitsuurkoken geeft ze allerlei snelle gerechten die binnen het half uur goed te maken zijn. Dit alternatief voor hutspot komt uit dit boek en is een recept voor een spaans wortelpotje met chorizo en ui.

SPAANS WORTELPOTJE MET CHORIZO EN UI
klaar in 25 minuten, voor 4 personen

Ingredienten:
* 200 a 250 gr chorizo (in 1 stuk)
* 3 tenen knoflook
* 1 kg peen en uien (voorgesneden mag)
* 1/2 kippenbouillonblokje
* 4 takjes rozemarijn
* 1 blik Spaanse witte reuzenbonen (nettogewicht 400 gr)
* peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Snijd de chorizo in halve plakken en bak ze bruin en knapperig in 1 el olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan. Laat de plakjes chorizo uitlekken op keukenpapier.
Doe de wortelreepjes in de pan en bak met de uitgeperste of fijngehakte tenen knoflook in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig om.
Doe de takjes rozemarijn, het halve bouillonblokje en 50 ml water erbij. Sluit de pan af met de deksel en zet het gerecht ca 12 min in de oven.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, ook ca 12 min. Zet het vuur niet te hoog, zodat de ui zachtjes kan bakken, maar niet verbrand. Bestrooi de ui halverwege met zout.
Doe de bonen in een vergiet en spoel ze met koud water af. Doe de bonen na 10 minuten bij de wortel en laat even meewarmen.
Haal de pan net wortels en bonen uit de oven en meng de chorizo erdoor. Serveer met de gebakken uien.

Variatie:
Vervang de chorizo door rookworst en vervang de Spaanse bonen door witte bonen.

Meer over Spitsuurkoken: gezond & snel van Loethe Olthuis lees je vanavond hier.

Spitsuurkoken - Gezond & SnelUit: Spitsuurkoken van Loethe Olthuis – Terra - isbn 9789058978677

Koop dit boek bij BOL.com

Zin in meer snelle recepten? Bekijk deze snelle mie met paksoi en champignons eens! Of deze pasta met courgette en pesto. En in het boekje Spitsuurkoken vind je nog meer tips (koop het bij BOL.com).
En h
eb jij ook tips voor een snelle, maar toch gezonde maaltijd? Laat ze dan bij de reacties hieronder achter!

Lees ook:Spitsuurkoken: Gezond en Snel – Loethe Olthuis
Lees ook:Recept Snelle pasta met courgette en pesto
Lees ook:Recept Couscous met makreel en sinaasappel
Lees ook:Recept Snelle mie met paksoi en paddenstoelen
Lees ook:52 Weekendmenu’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Spaans wortelpotje met chorizo en ui

  1. Pingback: Spitsuurkoken: Gezond en Snel - Loethe Olthuis | Koken

  2. Pingback: Recept Snelle pasta met courgette en pesto | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>