Kookboek smakelijk Zuilen

Gister vergeleek ik de bijdragen uit de rubriek De Volkskeuken al met foodbloggen. Voor het boekje dat ik vandaag wil bespreken, geldt dat in zekere zin ook. In het Kookboek smakelijk Zuilen komen allemaal gewone mensen aan het woord en vertellen over hun favoriete recept. De enige overeenkomst is dat ze in de Utrechtse wijk Zuilen wonen. Maar van de een stond het wiegje in Iran, van de ander in Italie, van de derde in Bosnie, maar natuurlijk komen ook de geboren en getogen Zuilenaars aan het woord. 

Genieten in Zuilen
Evenals het boekje Kookboek smakelijk Overvecht is het onderliggende doel van dit boek het aan iedereen laten zien dat Zuilen een leuke wijk is om in te leven en dat het er bruist. Iedere geinterviewde voor dit boek vertelt kort iets over hoe hij of zij in de wijk is komen wonen en wat daar leuk aan is. Het boek wordt ingeleid door Ronald Giphart die in zijn studietijd in Zuilen woonde en er van overtuigd is dat niemand in Zuilen viezer gegeten heeft dan hij en zijn huisgenoten destijds. Maar het recept dat hij geeft zou ik maar niet namaken.  Dat zou de dietiste die door het boek allerlei tips voor gezond eten geeft, waarschijnlijk ook niet goedkeuren.

De recepten
De wijk is multiculti en dat zijn de recepten ook. Ze komen, evenals de mensen, uit alle delen van de wereld. En zijn daar soms ook een fushion van. Zoals het recept voor een Venezolaanse stamppot en de kip in Balisaus van een Molukse vrouw laten zien. En er wordt twee keer een recept gegeven van witte rijst met zwarte bonen. De ene uit Brazilie, het andere uit Cuba. Maar niet alleen Ronald Giphart at vreselijk in Zuilen, mij lijkt het recept voor de hamrolletjes met banaan vreselijk vies, maar gelukkig verschillen smaken. En daarvan is dit boekje het beste voorbeeld. Dit recept voor kip in balisaus uit het boek lijkt me daarentegen wel lekker.

Kookboek Smakelijk Zuilen – isbn 9789081249522- Overal in Zuilen te koop of via de website van de ontwerpster en samenstelster Puck’t Hart.

Lees ook:Recept kip in balisaus
Lees ook:Smakelijk Overvecht
Lees ook:Lekker Leidsche Rijn
Lees ook:Nu proeven: stadshoning uit verschillende wijken
Lees ook:Firewire Born2Grill-kookboek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek smakelijk Zuilen

  1. Pingback: Recept kip in balisaus | Koken

  2. Pingback: Kookboeken van Sinterklaas of de Kerstman | Koken

  3. Pingback: Recept Winterse tiramisu van kruidnoten | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>