Recept Lamsrack met bosbessensaus

lamsrackFruit kan je ook heel lekker in een sausje verwerken dat je bij het vlees serveert. Misschien heb je wel eens cranberrysaus gegeten bij een kalkoen, met Kerst bijvoorbeeld. Of sinaasappelsaus bij eend. Maar ook dit lijkt me een bijzondere combinatie: lamsvlees met een bosbessensaus.

Het is nu nog geen seizoen voor bosbessen, dat is de zomer, maar in de diepvries van een goed gesorteerde supermarkt kan je veel zacht zomerfruit vinden. En een lamsrack is een verzameling lamskoteletten, die nog aan elkaar zitten. Deze bak je even aan in boter en gaar je daarna verder in een warme oven. Het vlees mag nog rosé zijn. Intussen kan je in het bakvet de saus of jus maken. Natuurlijk kan je hiervoor ook lamskoteletten nemen, maar houd er dan rekening mee dat deze sneller gaar zijn dan de lamsrack. Het gehele recept vind je hier bij Life & Cooking.

Deze week doet koken.blog fruit in het avondeten.

Lees ook:Recept Kalfsschnitzel met mozzarella
Lees ook:Recept – De perfecte rosbief uit de oven
Lees ook:Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels
Lees ook:Recept Hachee
Lees ook:Recept Gegrilde kalfskoteletten met doperwten, artisjokken en bacon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>