Recept Kip met brie en pruimen

Gedroogde vruchten zijn erg lekker om in je hoofdmaaltijd te verwerken. En ze zijn nog eens gezond ook. Op de website van de Nederlandse Zuidvruchtenvereniging vind je hierover veel informatie en een aantal erg lekkere en bijzondere recepten (het bovenste recept op deze pagina maak ik bijvoorbeeld geregeld). Dit leuke kipgerechtje is niet veel moeilijker dan gewoon een kipfiletje braden, maar nu vul je 'm eerst met wat brie.

De pruimen moet je eerst laten wellen. Dat is wel het grootste nadeel van gedroogd fruit, je moet dit fruit het liefste zo lang mogelijk (een hele nacht!) laten wellen in koud water. Dat water gooi je de volgende dag weg, waarna je het fruit nog even kookt. Maar als je niet zoveel tijd hebt, wel ze dan iets korter, dan blijft het fruit ook iets steviger. Persoonlijk vind ik dat ook veel lekkerder, maar smaken verschillen.
Het hele recept staat hier als derde in het overzicht (even naar beneden scrollen dus).

Deze week doet koken.blog fruit in het avondeten. Als hoofdgerecht en soms als bijgerecht. Deze kip met brie en pruimen is het eerste gerecht van deze themaweek.

Lees ook:Fruit in het avondmaal
Lees ook:Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta
Lees ook:Recept Stamppot met roodlof, amandel en brie
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>