Fruit in het avondmaal

Eerder vandaag berichtte ik over 10 attractieparken die hun bezoekers een gezonder menu en een show over FrissFruit gaan voorzetten. Eén manier om waarop je zelf meer fruit kunt eten, is door fruit in je avondmaal te verwerken. Daarom verwerkt koken.blog deze hele week fruit in het hoofd- of bijgerecht.

Fruit in je avondeten verwerken kan op verschillende manieren. Je kunt vers fruit gebruiken, maar ook fruit uit blik of gedroogd fruit zijn prima opties. Met gedroogd fruit moet je soms even vooruit denken omdat ze nog moeten wellen, maar rozijnen bijvoorbeeld zijn na 10 minuten in kokend water al prima geschikt om te verwerken. Èn lekker!
Dit alles betekent niet dat het fruit de dagelijkse benodigde hoeveelheid aan groenten zonder meer kan vervangen. Die groenten zul je dan wel op een andere manier moeten binnenkrijgen. Neem dan een groentensoepje bij de lunch of een lekkere frisse salade. Of leg een extra blaadje sla, plakje komkommer en/of tomaat op je bruine boterham met kaas en je bent al een eindje op weg in de juiste richting.

Lees ook:Recept winterse smoothie met rode kool
Lees ook:Recept Kip met brie en pruimen
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten
Lees ook:Home made
Lees ook:Smoothies geen vervanger fruit en groenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>