Masterchef komt naar Nederland

Het beste kookprogramma van de BBC komt naar Nederland! En het is niet zo dat de Engelse variant hier wordt uitgezonden, maar er wordt een Nederlandse versie van gemaakt. Dat las ik gister op Twitter. Collega Herman Roggeveen van zappen.blog.nl was bij de perspresentatie van SBS. En hoorde daar dat, het hem onbekende programma, Masterchef ook hier in Nederland gemaakt gaat worden.

Ik vroeg hem het hemd van het lijf, maar er is nog niet veel over bekend. Alleen de presentatrice. 

Wat is Masterchef?
Op tv word je overspoeld door kookprogramma’s waarin bekende, minder bekende en onbekende Nederlanders voor elkaar koken. Wie is de Chef?, Over de kook en Smaken verschillen zijn maar een paar voorbeelden. In Masterchef gaat het ook om niet-professionele koks die met elkaar de strijd aangaan. Twee professionele koks beoordelen en fileren de kookkunsten op een prachtige manier. Ze houden zo enorm van koken en eten, en weten er zo veel vanaf, dat het altijd oprecht is wat ze zeggen. Het is nog onbekend wie in Nederland de rollen van John Torode en Greg Wallace zullen gaan innemen. In Australie was de finale van Masterchef zelfs het best bekeken programma sinds 2001. Ook in Belgie en Noorwegen wordt nu Masterchef gemaakt, en later zullen ook Finland, Frankrijk, Griekenland, de Verenigde Staten (met Gordon Ramsay in de jury) en Zweden volgen.

Masterchef in Nederland, jury nog geheim
Wat er nu bekend is over Masterchef in Nederland, is dat de presentatie verzorgd zal worden door Renate Verbaan. Zij liet zelf al eens haar kookkunsten zien in het programma Topchef VIP met BN’ers.  Welke koks de jury zullen gaan vormen is nog onbekend en zal later bekend gemaakt worden. En waarschijnlijk zal het programma op zondagavond op NET5 worden uitgezonden.

Meedoen aan Masterchef?
Durf jij het aan? Ben jij een creatieve, stressbestendige kok met een prachtige signature dish?
Dan kan je je hier aanmelden om mee te doen.

Lees ook:Alain Caron tweede jurylid Nederlandse Masterchef
Lees ook:Hans van Wolde in Nederlandse Masterchef
Lees ook:Masterchef op Nederlandse tv
Lees ook:Robert Kranenborg in Topchef 2010
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Masterchef komt naar Nederland

  1. Firenze

    Ik hoop dat de Nederlandse versie op de Australische lijkt. Die is zo ontzettend veel leuker dan de Engelse!!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    In welk opzicht dan, Firenze? Ik ken de Australische versie nl niet.

      /   Reply  / 
  3. rick

    Haha, nee, ik ga niet meedoen, bij gebrek aan techniek, creativiteit en signature dish.

    Overigens vind ik het verschil in format tussen de Engelse en de Australische editie zo groot dat je het nauwelijks kunt vergelijken; ik heb dan ook niet echt een voorkeur. Ben benieuwd naar de Canadese versie die er aankomt.

    Aan Firenze de uitnodiging de UK en AU formats naast elkaar te leggen :-)

      /   Reply  / 
  4. Rick

    Aangezien Firenze niet meer heeft gereageerd… Masterchef UK werkt met een weekformat, waarin de beste deelnemer van de week doorgaat naar de (kwart/halve/hele) finale. In de Australische versie beginnen ze met een Top 50 waarvan er uiteindelijk (na 6 uitzendingen (=1 week) 24 overblijven. Van deze 24 vallen er iedere week 2 af. Het lopende seizoen (a.s. zondag is de finale) kende nog een keer een aflevering dat er niemand weg hoefde, en een aantal afleveringen waarin geëlimineerde kandidaten hun plek terug konden winnen. Iedere week zijn er 6 afleveringen, met vaste elementen als een Invention Test, Mystery Box, Pressure test (1 kandidaat valt dan af), Elmination Challange (1 kandidaat valt af), een Celebrity Chef Challange (waarmee je een immuniteit kunt winnen, zodat je niet bij een Pressure test of Elimination Challange er uit hoeft) en aan het eind van de week is er altijd de Masterclass waarin de twee presentatoren kookles geven.

    Een erg leuk format, maar 6 afleveringen per week is wel heel veel, ik denk ook niet dat dat in Nederland haalbaar is. De afleveringen hebben in Australie verschillende lengte, van een half uur voor de Celebrity Challange tot ruim een uur voor de MasterClass.

    Ik ben heel benieuwd wat het in Nederland gaat worden en wie de jurykoks gaan zijn. ‘t Is NET5 dus Herman den Blijker zal niet meedoen, gezien zijn banden met RTL :-)

      /   Reply  / 
  5. Edith Dourleijn Auteur

    Jeeh, wat een groot verschil, die Australische versie is wel erg compliceerd zeg. Een weekje met vakantie en je loopt enorm achter lijkt het wel!
    Maar eh, hoe ken jij de Australische editie Rick, hoe kijk je ernaar? Ik kan zelfs de Engelse niet zien omdat mijn tv-aanbieder geen BBC aanbiedt, helaas..

      /   Reply  / 
  6. Rick

    Ja, na een weekje loop je wel achter. Gelukkig hebben we internet :-)

      /   Reply  / 
  7. Edith Dourleijn Auteur

    Fijn medium, dat vind ik ook! Maar tv-programma’s kijk ik eigenlijk nooit via internet..

      /   Reply  / 
  8. Maurice

    Ik hoop dat ze de Nederlandse Masterchef bij SBS niet helemaal gaan verpesten (lees “verhollandsen”). Als ik bijvoorbeeld al lees dat er een presentatrice (Renate Verbaan) aan toegevoegd wordt, vrees ik het ergste. In Engeland staan de 2 koks op de voorgrond en dat hoort ook zo bij dit kookprogramma. Ik zie niet in wat een presentatrice hier nog aan kan toevoegen. En dat ze natuurlijk twee goede, serieuze koks als juryleden weten te strikken. Maar ik laat me verrassen.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Hans van Wolde in Nederlandse Masterchef | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>