Of het nu een herhaling is of niet*, vandaag kan je de derde aflevering van de Teleac-serie Historisch koken bekijken. Na de Romeinen en de Middeleeuwen zijn we nu in de Renaissance beland. Door de boekdrukkunst konden kookboeken op grotere schaal verspreid worden en nieuwe produkten deden hun intrede in onze keukens.
* Ik wacht nog op een reactie van Teleac op mijn vraag aan hen hierover.
Historisch koken, Ned2 – Teleac, woensdag 16 januari 2008, 16:05 – 16:55 uur
Lees ook:Historisch koken: Verlichte smaken
Lees ook:Historisch koken: Middeleeuwse feesten
Lees ook:Haarlem culinair 2008
Lees ook:Winnaars Good Food
Lees ook:Bedorven eten wordt opgehaald
Beste,
Weet jij misschien iets meer over deze aflevering van “Historisch Koken”. Wij moeten namelijk een werkje maken over koken in de renaissance en er is niet veel over te vinden.
Alvast bedankt
Marjolein Beyens, Deborah Vrachten
Pius x-college Tessenderlo Belgiƫ
Hoi Marjolein en Deborah, ik weet niet veel van deze periode en zeker niets van deze aflevering. Ik denk dat je het beste even contact met Teleac hierover kunt opnemen. Succes met jullie werkstuk!