Historisch koken: Middeleeuwse feesten

historisch koken - teleacIn een vijftal afleveringen beschrijft Teleac de culinaire geschiedenis van de Romeinen tot in de 19e eeuw. Vanmiddag staan de Middeleeuwen centraal en dat was heus niet zo'n donkere tijd als onze geschiedenisleraar ons altijd heeft doen geloven.

Lichte en frisse gerechten werden verzonnen in deze periode tussen 1000 en 1500 en de eerste kookboeken ontstonden. In de uitzending van vanmiddag kan je middeleeuwse eetfestijnen met banketten, soepen en dranken zien. Ook wordt het geheim onthuld van vleesbeignets in varkensreuzel, opgediend met goudblad, zoals chef-kok Chiquart ze eind veertiende eeuw bereidde.

Historisch koken, Ned2 – Teleac, woensdag 9 januari 2008, 16:05 – 16:55 uur

Lees ook:Historisch koken: Verlichte smaken
Lees ook:Historisch koken: Verrukkelijke gerechten uit de Renaissance
Lees ook:online de perspresentatie van Lekker zien
Lees ook:Terug naar de wortels
Lees ook:Kookboekenworkshop Exotisch koken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Historisch koken: Middeleeuwse feesten

  1. Lizet Kruyff

    Is dit een nieuwe serie of een herhaling van die van een paar jaar geleden? Dat kan ik zo gauw niet zien. Als herhaling: leuke serie, maar hier en daar historisch niet helemaal zo geweldig.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ik heb eerlijk gezegd geen idee, Lizet. Ik heb er gister een klein stukje van gezien, en voorzover ik kan inschatten (ik ben geen culinair historicus) klopt je omschrijving en dan zou het een herhaling moeten zijn. Bij uitzending gemist kan je ‘m ook niet terugkijken, wie weet is dat ook een indicatie voor herhalingen..

      /   Reply  / 
  3. Lizet Kruyff

    Ga eens speuren, dank je, L.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>