We Love Beef – de website

Eind vorig jaar vertelden we jullie alles over het kookboek We Love Beef. Een boek vol portretten van Engelse beef-specialisten: slagers, fokkers, koks en restauranthouders. Maar naast die portretten is het toch vooral een kookboek. Dus staat het vol met recepten. Letterlijk van voor tot achter. Van wang tot staart laten Richard van Oostenbrugge en Alain Caron  je zien hoe je het stukje vlees op een mooie manier kunt bereiden. Vaak zijn het recepten die een volwaardige maaltijd vormen, wat prettig is. En zelfs de ingewanden komen aan bod. Het leuke is dat bij ieder recept een tekentje staat, zodat je weet of het van Richard of van Alain afkomstig is. We love Beef besluit met bijna 20 pagina’s uitleg. Alle onderdelen van de koe en wat je ermee kunt doen wordt dan nog kort besproken in een ABC. Handig! Het spoort op allerlei verschillende manieren aan om aandacht te besteden wat je eet. Door bijzondere stukken vlees te laten zien die je niet in de supermarkt vindt, door de portretten met de gedreven fokkers en slagers en door de brede variëteit aan gerechten die je kunt maken.

Het digitale tijdperk
Maar vandaag de dag kun je natuurlijk niet meer volstaan met alleen een boek. Richard van Oostenbrugge lanceerde vorig jaar, nadat hij bij Bord’eau zijn tweede ster verdiende, zijn eerste digitale wapenfeit zijn eigen restaurant-app. En vanaf nu kunnen chefs, inkopers en foodies alles over rundvlees vinden op www.welovebeef.nl. De nieuwe website is gelanceerd in navolging van het gelijknamige, succesvolle kookboek.

 

Recepten, Beef-ABC, inkoopinformatie en meer
Om de website onder de aandacht te brengen trokken Caron en Van Oostenbrugge de polder in om, in typisch Engels regenachtig weer, een prachtig stuk Engels rundvlees te bereiden en uiteraard te proeven. Op de website zijn verschillende recepten, onderverdeeld per deel van het rund, te vinden net zoals een Beef ABC en inkoopinformatie. “Het vlees dat wij tijdens onze trip door Engeland gezien hebben is zo ontzettend mooi. Hoe die dieren daar leven en wat ze te eten krijgen, dat is eigenlijk alles waar wij voor staan”, aldus van Oostenbrugge. De nieuwe website is een initiatief van de Engelse veeteeltorganisatie EBLEX, die het Engelse rundvlees van hoge kwaliteit onder de aandacht brengt. Bekijk het promotiefilmpje

Lees ook:We love beef
Lees ook:Bord’eau app
Lees ook:Recept Limburgs zoervleisj met appelstroop (zuurvlees)
Lees ook:Himalaya Salt Plate
Lees ook:Biogids

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “We Love Beef – de website

 1. Herna

  Bijna een maand zonder nieuw bericht. Waren jullie op vakantie? Voor de trouwe lezer is het vervelend iedere dag voor niets in het blog te kijken.

    /   Reply  / 
  1. Jill Lauret Auteur

   Dag Herna,
   Als trouwe lezer heb je dan vast ook ons berichtje gelezen met uitleg waarom koken.blog even in de suddermodus staat. We zijn het er namelijk helemaal mee eens dat we niet zomaar van 20 naar 2 berichten per maand kunnen gaan zonder onze lezers daar over te informeren. Maar door omstandigheden (emigraties, baby etc) konden we helaas even niet anders. Maar beloofd, we komen snel weer met nieuws, recepten, testjes en veel meer. En binnenkort zelfs met een mini-cursus culinaire fotografie. We maken het dus zeker weer goed!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>