Bord’eau app

Het Amsterdamse Bord’eau, het restaurant van Hotel de l’Europe in Amsterdam, is de laatste tijd volop in het nieuws. Op 25 november kon je hier op koken.blog al lezen dat zij hun tweede ster verdienden. Knap, want de eerste ster was pas een jaar oud. Maar dat is niet alles, vorige maand werd chef Van Oostenbrugge benoemd tot chef van het jaar door Gault Millau. Bovendien kwam er een boek uit van zijn hand, We Love Beef; daarover volgende week meer op koken.blog. En als klap op de vuurpijl presenteerde Bord’eau vandaag, als eerste Nederlandse twee-sterrenrestaurant, hun eigen app.

Mooi?
Hij is prachtig! De app is overgoten met de klassieke huisstijl van Bord’eau, met zwart en gouden accenten. Prachtige fotografie, strakke opmaak en classy typografie. De hele app is Engelstalig.

Lekker?
Heerlijk! In de gratis versie vind je twee recepten, mét filmpje over hoe je het bord hoort op te maken. De recepten zijn, ook al zijn ze in het Engels, goed te doen voor een geoefend kok. Helaas missen we wel de instructies voor de ballon, van Bord’eau’s signature dessert. Jammer, juist daar waren we nou zo nieuwsgierig naar. Als je je niet kunt bedwingen, kun je nog 12 extra recepten kopen voor 5.49. Dan krijg je er ook nog twee extra documentaires bij.

Inspirerend?
Zeker! Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft” aldus een enthousiaste van Oostenbrugge. Wij vinden het vooral leuk om eens achter de schermen te kunnen kijken. Daarnaast, zoals hierboven beschreven, twee recepten. Verder vind je nog een film- en fotoreportage van the House of Caviar, de kaviaarleverancier van Bord’eau, waar je wordt rondgeleid op de steurfarm. Een reportage vol interessante wetenswaardigheden; zo leggen ze uit dat de steur van the House of Caviar zwemt in water van de San Benedetto bron.

Downloaden?
Kan hier. Let op, downloaden kan alleen via de App-store op iPad, niet op iPhone of iMac/MacBook.

 

Bordeau-App-trailer from Raymond Taudin Chabot on Vimeo.

Lees ook:We love beef
Lees ook:Kok levert drie Michelin sterren in
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:We Love Beef – de website

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>