Keet Smakelijk Peuter Soepboek

Kinderen heb ik niet en om die reden ben ik niet zo geïnteresseerd in kinderkookboeken. Maar als Laura Emmelkamp en Scato van Opstall met een nieuw kookboek komen, dan besteed ik daar graag aandacht aan. Omdat ik hun eerste kookboek Keet Smakelijk zo te gek vond.

En dat geldt ook voor het Peuter Soepboek, dat onlangs verscheen.
 

Waar Keet Smakelijk zich richtte op de wat oudere kinderen (4-12 jaar), ligt in het soepboek de aandacht bij de peuters (1-4 jaar). De titel zegt het al. Maar Laura en Scato gaan op dezelfde manier te werk. Door de recepten leuke namen te geven en deze te illustreren met geweldige foto’s. Wat dacht je van Warm gras, waarbij je een koe ziet drinken van een groene soep? Dat blijkt een doperwtensoep te zijn. Je krijgt er gelijk zin in. In de knolselderijsoep roeit een aap in een bootje en uit een vrachtwagentje tuimelen de tomaten voor in de gevulde wortelsoep.

Echt een kookboekje om blij van te worden, dus! Bedoeld om de peuter zelf een recept te laten kiezen, waardoor deze met smaak zal eten. En anders werken vast een paar van de andere tips, door ervaring zelf geleerd, van Laura en Scato. Hun doel: kinderen leren, juist op jonge leeftijd, dat ook groenten lekker zijn en dat eten een feest is.

Ook voor de ouders
Maar niet alleen voor de kleintjes is het Peuter Soepboek leuk om door te bladeren. Ouders vinden er volop info over eten, specifiek gericht op peuters. Hoe je kunt voorkomen dat ze teveel zout en suiker binnenkrijgen, hoe je etiketten leest, en wat de kleintjes eigenlijk allemaal wél nodig hebben. En daarmee is het Peuter Soepboek, net als zusje Keet Smakelijk, er ook voor ouders die onzeker zijn over wat ze hun kinderen kunnen voorschotelen. Met tips om de recepten zo uit te breiden dat het hele gezin mee kan eten. Je hoeft dus niet apart voor de peuter te koken.

Aanradertje dus!
En twijfel je nog, kijk dan dit leuke kookboek hier in.

Boek: Peuter Soepboek van Laura Emmelkamp en Scato van Opstall [uitgegeven in eigen beheer; isbn: 9789079919116]
 Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Keet Smakelijk
Lees ook:Kinderen willen knapperige groenten
Lees ook:Als er maar Keet is..De Veggi Rider App
Lees ook:Recept Slingerspaghetti
Lees ook:Eet het goede voorbeeld (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>