Als er maar Keet is..De Veggi Rider App

Kinderen en groente. Het is niet altijd een hele fijne combinatie. Gelukkig helpen fijne familiekookboeken hen af en toe een betere relatie op te bouwen. Zo maakt het geinige kookboek Keet Smakelijk uit 2009 het eten van groenten een stuk gezelliger. De makers, Laura Emmelkamp en Scato van Opstall, verzonnen grappige verhalen rondom recepten en vrolijkten de foodphoto’s op met speelgoed van de kinderen. Groene asperges?  Welnee, dat zijn toch ‘Drakenstaarten’. En die rode friszoete pitjes uit een granaatappel op de salade, dat zijn heus echte schitterende robijnen.

En nu de Nederlandse jeugd steeds beter groente leert waarderen, is het nu de beurt aan de rest van de wereld. Keet Smakelijk is er nu in de vorm van de Engelstalige Veggi Rider I-pad app.

Vegi Rider App
Onder het motto ‘Eat Green, Grow Strong’ inspireert Veggi Rider gezinnen om gezond en duurzaam te eten. Vanaf nu kan iedereen genieten van ‘Dragons Tails’, ‘Party Animal Pasta’ en `Witches Brew’. Ze smaken in het Engels net zo lekker als in het Nederlands. Meer dan 100 ‘hidden sound buttons’ in de Veggi Rider app maken het feest compleet. Laat je verrassen door de Kameel in ‘Couscous Camel’ en ontdek wat een Struisvogel roept als ie midden in de woestijn opeens een ‘Mixico Madness’ ziet.

Extra zijn ook alle how-to foto’s: de bereiding van ieder recept is stap voor stap gefotografeerd. Zo maakt Veggi Rider het nog eenvoudiger voor ouders om gezonde en lekkere maaltijden op tafel te zetten. Daarnaast bevat de app een spoedcursus over ons dagelijks eten, met onderwerpen als ‘carbs’, `calories’, `fiber’, `healthy weight’, `sugar’, `fat’, `salt’, `taste’, `vitamins’, `snacks’, `portions’, `breakfast’ en nog veel meer. De praktische tips in dit informatieve gedeelte helpen ouders bij het maken van gezonde keuzes voor hun kinderen.

Wat kun je van Vegi Rider verwachten?

  • recepten waar kinderen van gaan watertanden
  • ‘stap-voor-stap’ foto kookboek
  • boordevol tips die de hele familie een `health boost’ geven
  • unieke foto’s en vrolijke verhalen
  • meer dan 100 verborgen geluiden door de hele app
  • handige weetjes over groenten
  • button om boodschappenlijstjes te mailen
  • digitale kookwekker
  • volledig Engelstalig

Iedereen kan de gratis versie testen, dat is ongeveer 30% van de totale inhoud. De volledige versie van Veggi Rider kan worden gedownload voor € 2,69.

 

Lees ook:Ze weten het wel, maar ze doen het niet
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten
Lees ook:Keet Smakelijk
Lees ook:Eet het goede voorbeeld (filmpje)
Lees ook:Keet Smakelijk Peuter Soepboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>