Truffels en tandoori

Het is natuurlijk een combinatie van nix: truffels en tandoori. En wees gerust, deze worden in de gelijknamige roman ook alleen maar figuurlijk gemengd. In Truffels & Tandoori gaat het om Hassan Haji die opgroeit in India. Zijn familie is groot in de horeca en voelt al jaren de nieuwste trends aan. Tot een vreselijke gebeurtenis en dan verhuist het gezin naar Europa en komt terecht in een klein plaatsje in Frankrijk. Als ook daar de familie in Bollywoodstijl een restaurant begint, is dat tegen het zere been van de eigenaresse van het tweesterrenrestaurant van Madame Mallory. De strijd kan beginnen!

   

Hassan blijkt een begenadigd kok, en dat ziet ook Madame Mallory en zij biedt aan om hem op te leiden in de Franse keuken. Dit valt natuurlijk niet in goede aarde bij de pater familias van het gezin Haji, maar dan heeft hij buiten de wil van de oude Franse kokkin gerekend. En Hassan gaat in de leer bij de beste restaurants van Frankrijk. En werkt zich tot gelijke hoogte met zijn oude leermeesteres op.

Auteur Richard C. Morais heeft zich zowel in de Indiaase cultuur als de Franse culinaire topkeukens verdiept. En beide werelden worden levendig beschreven. Maar waarom hij dat allemaal in één boek heeft gepropt, is mij een raadsel. Het is geen sinecure voor iemand, die is opgevoed met een heel andere keuken dan de Franse, en in de laatste tot grote hoogte weet te stijgen. Maar echt geloofwaardig is het natuurlijk niet, dat de getalenteerde kok Hassan Haji daarbij nauwelijks moeilijkheden ondervindt.

Misschien ben ik wel te kritisch. Al met al is het een fijne roman om je lekker in te verliezen.

Truffels & Tandoori – Richard C. Morais – Mouria – isbn: 9789045801933 – boek is te koop bij Bruna

Lees ook:Woensdag windagactie: 2×3 kaartjes The Hundred Foot Journey
Lees ook:Franse Restaurant Week
Lees ook:snuffelen aan truffels
Lees ook:Kikker Popeye in de spinazie
Lees ook:Whopper in Madame Tussauds

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Truffels en tandoori

  1. laura

    leuk artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>