Woensdag windagactie: 2×3 kaartjes The Hundred Foot Journey

Jeuj! Weer een foodfilm. Eerlijk is eerlijk, we hebben hem nog niet gezien. Maar de verhaallijn is voor fans van foodfilms veelbelovend. Je kunt vanaf 9 oktober gaan genieten in de bios. En wij mogen 3 x 2 vrijkaartjes weggeven!

The Hundred-Foot Journey vertelt het verhaal van de familie Kadam die verhuist van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, Madame Mallory (Helen Mirren) protesteert hevig tegen de opening, wat escaleert in een flinke vete tussen de twee vestigingen. Wanneer zoon Hassan Kadam (Manish Dayal) zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite (Charlotte Le Bon), probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

The Hundred-Foot Journey wordt onder meer geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg en is gebaseerd op de bestseller van Richard. C Morais.

Zin in een avondje film? Doe dan mee en maak kans op 2 vrijkaartjes. Wat moet je daarvoor doen? Beantwoord de volgende vraag:
Wat is jouw favoriete feelgood-foodfilm en waarom?

Geef je antwoord:
Hieronder bij de reacties
en/of
op onze Facebook-pagina
en/ of
op twitter o.v.v. @kokenblog en #foodfilm

Je kunt reageren t/m woensdag 1 oktober. Donderdag 2 oktober maken we de winnaars bekend.

Lees ook:Truffels en tandoori
Lees ook:Fairtrade Restaurant Week
Lees ook:Snackbar met Michelinsterren?
Lees ook:Franse Restaurant Week
Lees ook:Chez Rachel is gewonnen door …

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Woensdag windagactie: 2×3 kaartjes The Hundred Foot Journey

 1. lisa

  Ohh wat een heerlijke trailer. Veelbelovend! Mijn favoriete feelgoodfilm is natuurlijk Notting Hill. Laatst bedacht ik me dat die film al 15 jaar oud is! Maar hij blijft gaaf. Maar voor het india-gevoel, het frankrijkgevoel, het lekkere eten en de muziek zou ik heel graag deze film gaan zien!

    /   Reply  / 
  1. Jill Lauret Auteur

   Die blijft inderdaad leuk. En wat is je favoriete feelgood-foodfilm Lisa?

     /   Reply  / 
 2. Shy

  Mijn favoriete feelgood-foodfilm is Julie & Julia en eat, pray, love!

    /   Reply  / 
 3. Arianne

  Ook mijn favo eetfilm is Julie & Julia, ook mijn doel is om net als Julie steeds beter te leren bakken en koken. Ik kan haar enorm bewonderen om een doorzettingsvermogen om een heel kookboek te maken en als ik genoeg moed heb verzameld, wil ik dat ook zeker nog eens doen.

    /   Reply  / 
 4. Louise van Rijswijk

  Niet echt feelgood, maar meer happyfood; Ratatouille!!! Inmiddels ook erg leuk om met zoon lief te kijken, die al net zo van koken (en eten ;) houdt als de rest van de familie.

    /   Reply  / 
 5. Meike

  Misschien meer een documentaire, maar ‘a matter of taste’ heb ik met erg veel plezier gekeken. Maar de echte feelgood favoriet is toch wel ‘Chef’. Super leuk dat er nu weer een nieuwe foodfilm in de bioscopen komen!

    /   Reply  / 
 6. Meike

  Dan ga ik voor de recente film Chef! Ja ja, als film- én kookliefhebber heb ik die als één van de eersten gezien. En het is zo’n aanrader!

    /   Reply  / 
 7. Ace Ventura!

    /   Reply  / 
 8. Anita H.

  Mijn favoriete feelgood-foodfilm? Dat wordt deze, “The Hundred Foot Journey”. Lijkt me heel mooi en die ga ik zeker bekijken. Verder heb ik nog geen feelgood-foodfilm gezien namelijk. Dus zelfs als deze tegenvalt (wat ik me niet kan voorstellen) blijft deze op 1 staan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>